szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Facebook az arcmaszk viselésére buzdítja a felhasználókat, és erre a hírfolyam tetején külön fel is hívja majd a figyelmet.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Bár idehaza jelenleg nyugodtnak mondható a helyzet, ez nem jelenti azt, hogy a világ túl van a koronavírus-járványon. Az Egyesült Államok és Brazília nagyon rosszul áll, de Magyarország szomszédságában is romlik a helyzet. Ezt látva a Facebook úgy döntött, új módon próbál meg hozzájárulni a járvány megfékezéséhez.

Ennek eredményét hamarosan mindannyian láthatjuk majd: a cég bejelentése szerint a Facebook és az Instagram hírfolyamának tetején is megjelenik majd az üzenet, amellyel az arcmaszk viselésének fontosságára hívják fel a figyelmet. Ha az üzenetre rákattintanak a felhasználók, a Facebook a közösségi oldalon már most is elérhető, Koronavírus (COVID-19) tájékoztatási központhoz vezeti el őket, ahol a Magyarországra és a világra vonatkozó legfrissebb járványügyi információkat találhatják meg az érdeklődők.

©

A Facebook nem véletlenül propagálja az arcmaszk viselését. Az amerikai kutatók nemrég egy látványos kísérlettel mutatták  meg, az egyes arcmaszkok mennyire hatékonyak a fertőzések elleni harcban. Korábban egyébként egy álhír is terjedt a viseléséről a közösségi oldalon, ne dőljön be neki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Annyi adatot hazaviszünk most a munkából, hogy új kihívások elé állítjuk a munkahelyünket

Annyi adatot hazaviszünk most a munkából, hogy új kihívások elé állítjuk a munkahelyünket

Ez a térkép nagyon jól fog jönni a tengerszint-emelkedés kiszámításához

Ez a térkép nagyon jól fog jönni a tengerszint-emelkedés kiszámításához

Dollármilliárdokat fizettetne a gazdagokkal a veterán amerikai szenátor

Dollármilliárdokat fizettetne a gazdagokkal a veterán amerikai szenátor