szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jelenleg mintegy 150 ezer TikTok-felhasználó van Hongkongban, de az appot birtokló ByteDance szerint már nem sokáig használhatják az alkalmazást.

Sok minden borult Hongkongban azzal, hogy életbe lépett a városállam autonómiáját csorbító kínai nemzetbiztonsági törvény. Amellett, hogy elkezdték begyűjteni a Kínának nem tetsző könyveket, és már letartóztatás is történt, a pekingi szabályozást követő hongkongi hatóság az internetezők adataira is egyre kíváncsibb. A Facebook már jelezte, behúzzák a féket, és nem adnak ki információt a felhasználókról, most pedig a TikTok jelentette be, hogy elhagyják a piacot. Apró érdekesség a történetben: a TikTokot tulajdonló ByteDance cég is kínai.

A vállalat szóvivője szerint ezzel a hongkongiak számára elérhetetlenné válik a TikTok. A döntés oka a már fent említett autonómiát csorbító törvény életbe lépése – számolt be róla a Reuters.

A történethez hozzátartozik, hogy bár a ByteDance kínai, a TikTok maga nem érhető el a távol-keleti rezsimben. Helyette a Douyin névre hallgató, a TikTokhoz sok mindenben hasonlító alkalmazást használhatják a júzerek. Nemrég azt is bejelentették, hogy többé nem alkalmaznak kínai moderátorokat, és nem is tárolnak Kínában adatokat.

Ehhez képest Donald Trumpék épp be akarják tiltani Amerikában a TikTot, ami az Anonymus szerint is veszélyes.

Az alkalmazásnak nagyjából 150 ezer felhasználója van Hongkongban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt kezdődött minden: a ma szülinapos Michelisz Norbert szülőfalujában jártunk

Itt kezdődött minden: a ma szülinapos Michelisz Norbert szülőfalujában jártunk

Fontos, hogy a néző be tudja írni meccs közben: hülye a kommentátor

Fontos, hogy a néző be tudja írni meccs közben: hülye a kommentátor

Kikapcsolják az áramot Los Angelesben azoknál, akik a tiltás ellenére is házibulit tartanak

Kikapcsolják az áramot Los Angelesben azoknál, akik a tiltás ellenére is házibulit tartanak