szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a Zebra által fejlesztett szemüveget viseli a raktári dolgozó, mindig a szeme előtt fog lebegni annak a terméknek a fotója és raktáron belüli koordinátája, amit éppen keres. A gyártó szerint az eszköz akár 24 százalékkal növelheti a raktári dolgozók hatékonyságát. Sőt a betanítást is kiválthatja, az újonnan belépő kollégák szinte azonnal munkába állhatnak.

A Zebra Technologies felméréseszerint a következő három éven belül a vállalatok 54 százaléka frissíti raktárkezelő (WMS) platformját, bővíti létesítményeit, és a mobil alkalmazottak munkavégzését támogató eszközöket, szoftvereket vezet be. A laikusok számára elsőre nem túl izgalmasnak hangzó fejlesztést érdekessé teszi, ha eláruljuk, mifélét képzelt el ehhez a Zebra: munkavédelmi vagy dioptriás szemüvegen viselhető kijelző és gyűrűszkenner is van fejlesztések között, amellyel a cég ígérete szerint a raktári munka hatékonysága és pontossága is rendkívüli mértékben növelhető.

A Zebra HD4000 nevű okosszemüveget viselő raktáros tekintetével és kezével is teljes mértékben a feladatvégzésre összpontosíthat, mivel az ehhez szükséges adatokat nem kell kézzel előkeresgetnie a nála lévő terminálból. A szemüveg áttetsző kijelzőjén megjelenő, adott helyen és időben releváns információk birtokában a raktári dolgozók pontosan végezhetik a kiszedést, és az összeszerelésen vagy a karbantartáson dolgozó alkalmazottak is sokkal gyorsabban, magabiztosan és biztonságosan teljesíthetik feladataikat – állítja a vállalat.

©

Kizárólag a kiterjesztett valóság működéséhez elengedhetetlen alkatrészeket – a használaton kívül egyelten mozdulattal felhajtható kijelzőt, kamerát, fejmozgást érzékelő szenzort és mikrofont – tartalmazza a HD4000, amelyről mindössze 30 grammos tömege ellenére azt ígérik a fejlesztők, hogy strapabíró. IP67-es besorolású, ami azt jelenti, hogy a kijelző porálló, és azt is túléli, ha méteres magasságból a padlóra, vagy akár vízbe ejtik.

A strapabíró, jobb és bal szem előtt is hordható HD4000 USB 2.0-s kábellel csatlakozik a Zebra Android alapú mobil számítógépeihez – a TC5, TC7 és WT6000 modellekhez –, amelyeken a gyártó FulfillmentEdge szoftvere fut. A szemüveg mobilszámítógép processzorát, vezeték nélküli hálózati kapcsolatát és akkumulátorát használja, de annak üzemidejét alig befolyásolja, mivel fogyasztása az egy wattot sem éri el.

A rendszer egyszerre ad rálátást az alkalmazottak tartózkodási helyére, valamint a készlet szintjére és mozgására is. A szoftvermegoldás elemzi ezt az információt, és valós idejű munkafolyamatokat hoz létre, amelyeket műveletekre, lépésekre bontva, vizuális útmutatással kiegészítve jelenít meg a HD4000-en.

A raktári alkalmazottak például a kiszedésre váró, következő darab helyének koordinátáit és fotóját is láthatják a kijelzőn.

A Zebra megoldása – amelybe a gyártó nemrég bemutatott RS5100-as gyűrűszkennere is szervesen illeszkedik – a vállalat által közzétett, teszteken nyugvó adat szerint akár 24 százalékkal növelheti a raktári munka hatékonyságát. További előny, hogy a világos útmutatásnak köszönhetően a tréningre fordított időből nem kevesebb mint 90 százalékot lefaraghatnak a vállalatok, az újonnan belépő alkalmazottak szinte azonnal megkezdhetik a munkát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon a felfrissített kombi Mercedes E-osztály

Magyarországon a felfrissített kombi Mercedes E-osztály

Visszavonul Iker Casillas

Visszavonul Iker Casillas

Saját streaming szolgáltatást indít a TV2

Saját streaming szolgáltatást indít a TV2