szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két hónapja a Nemzetközi Űrállomás (ISS) lakója Bob Behnken és Doug Hurley, de már nem maradnak sokáig: augusztus elején hazajönnek.

Augusztus 1-jén kezdődik a SpaceX Demo-2 missziójának második, egyben befejező része, amely során a Crew Dragon űrhajó két asztronautája, Bob Behnken és Doug Hurley visszatér a Földre.

A két űrhajós a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tartózkodik azóta, hogy a SpaceX építette járművel, nagyjából két hónappal ezelőtt, odarepültek. A küldetésnek azonban hamarosan vége, az asztronauták ugyanis visszarepülnek.

A művelet a CBNC szerint jó idő esetén már augusztus 1-jén megkezdődik, de a két pilóta csak másnap landol majd a Földön, pontosabban az Atlanti-óceánon. Merthogy oda fognak megérkezni. A visszatéréses manőver legalább olyan hangsúlyos, mint amilyen az út első része volt.

Ha kipróbálná a böngészőjében, milyen manuálisan levezérelni a dokkolást, ebben a szimulátorban beülhet Elon Musk űrhajójába és dokkolhat a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Milyen előnye van felnőttként annak, aki gyerekként videojátékozik?

Milyen előnye van felnőttként annak, aki gyerekként videojátékozik?

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben