szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Disney vezetősége úgy döntött, a Facebookról a Disney+, az Instagramról pedig a Hulu hirdetéseit állítják le.

Igen komoly bajba került a Facebook július elején. Az Egyesült Államok legismertebb, antiszemitizmus és rasszizmus ellen küzdő szervezete, az Anti-Defamation League (ADL) ekkor hirdetett bojkottot a közösségi oldal ellen, mert szerintük a cég nem lép fel elég határozottan Donald Trump gyűlöletkeltő bejegyzései, valamint az álinformációk terjedése ellen.

A kezdeményezéshez néhány nap leforgása alatt rengeteg cég csatlakozott. A jelszó: egy ideig ne költsenek pénzt hirdetésekre a Facebookon és az Instagramon. A kisebb cégek mellett olyan nagyágyúk – vagyis a Facebooknál sokat költő – vállalatok is megjelentek, mint a Coca-Cola, az Unilever vagy épp a Sony játékkonzolos divíziója, a PlayStation. És most egy újabb céggel bővült a "nagyok" köre.

[Zuckerberg ellenáll a Facebook-bojkottnak]

A The Wall Street Journal beszámolója szerint a Disney is úgy döntött, csökkenti a reklámköltéseit a Facebookon és az Instagramon. A cég a közösségi oldalról a Disney+ streamingszolgáltatásához kapcsolódó hirdetéseket állította le, az Instagramon pedig a Huluval kapcsolatos kiadásokat tartják vissza.

©

A döntést valószínűleg a Facebook pénztárcája is megérzi: a cég 2020 első felében mintegy 210 millió dollárt költött a Disney+ reklámozására az Egyesült Államokban (ez 64,7 milliárd forintot jelent), míg április 15-e és június 30-a között 16 millió dollár (kb. 4,9 milliárd forint) ment Hulu-kampányra az Instagramon.

[A nagy Facebook-bojkott szervezői állítják: konkrét válaszok helyett porhintést kaptak Zuckerbergtől]

A döntést sem a Facebook, sem a Disney nem kommentálta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Így fejtették meg a katicagyilkos katica titkát

Így fejtették meg a katicagyilkos katica titkát

Újabb óriástüntetést tartottak Fehéroroszországban, Lukasenka fia már Moszkvában

Újabb óriástüntetést tartottak Fehéroroszországban, Lukasenka fia már Moszkvában