szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök az elmúlt hetekben nem szólalt meg a TikTokkal kapcsolatban, most viszont kiderült, mi a hivatalos álláspontja a tiltásról.

Az elmúlt bő egy hónapban igencsak felforrósodott a talaj a TikTok lába alatt az Egyesült Államokban. Először Mike Pompeo, az amerikai kormány külügyminisztere beszélt arról, hogy be kellene tiltani a TikTokot, majd néhány héttel később Donald Trump kabinetfőnöke szólalt meg az ügyben. Ő azt mondta: ettől a tiltástól már csak néhány hétre vagyunk.

A kínai ByteDance által birtokolt TikTok azóta minden erejével azon van, hogy bebizonyítsa, nem jelent kockázatot az Egyesült Államokban élő felhasználókra nézve. A jelek szerint azonban a törekvésük nem túl eredményes, most ugyanis kiderült, Donald Trump is a TikTok betiltását fontolgatja.

The Independent szerint az amerikai elnök úgy fogalmazott, a kormány már vizsgálja, meghozhat-e egy ilyen tiltó döntést. Az amerikai döntéshozókat leginkább az aggasztja, hogy a ByteDance a TikTokon keresztül felhasználói adatokat szivattyúz ki a mobilokról, amit a kínai kormánynak adnak át.

Részleges tiltás egyébként már érvényben van. Az amerikai kormányzat alkalmazottai például nem használhatják az applikációt, ahogy a világ legnagyobb pénzintézetének dolgozói sem, sőt, a demokrata elnökjelölt Joe Biden kampánystábjának tagjai sem telepíthetik azt a készülékükre.

Hogy erre mikor kerülhet sor, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a döntés már a levegőben lóg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Méltánytalan módon döntött az NKA az Új Forrás szerint, megszűnhet a lap

Méltánytalan módon döntött az NKA az Új Forrás szerint, megszűnhet a lap

Le akarta lőni a feleségét, három év börtönt kapott érte

Le akarta lőni a feleségét, három év börtönt kapott érte

Tizenegy új koronavírus-fertőzöttet találtak, egy beteg elhunyt

Tizenegy új koronavírus-fertőzöttet találtak, egy beteg elhunyt