szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszokott dolog, hogy a gyártók kivonnak a forgalomból egy-egy csúcskategóriás készüléket, hogy kedvet (és helyet) teremtsenek az újabb modellnek. Így van ez a Pixel 4-gyel is, úgyhogy most csúcskategóriás telefon nélkül van a Google. De már nem sokáig.

Kevesebb mint egy évvel a Pixel 4 és Pixel 4 XL elindulása után a Google ki is vonta e készülékeket amerikai online üzleteiből, így most csúcskategóriás készülék nélkül maradt. Persze köztudott, hogy jön az utód, a Pixel 5, azonban a megjelenésének dátumát sűrű homály fedte, legalábbis eddig.

A Google francia blogja bejegyzést írt a Pixel 4-ről, de véletlenül betett egy sort az 5G-s Pixel 4a és a Pixel 5 előrendelési dátumairól is. A blogbejegyzést azóta már szerkesztették, de – ahogy azt már sokszor mi is elmondtuk – az internet nem felejt. Szóval e szerint a Pixel 5 és az 5G-s Pixel 4a október 8-tól rendelhető elő Franciaországban. Persze, hogy a tényleges bejelentés pontosan mikor lesz, azt egyelőre nem tudni, azonban a Google arról ismert, hogy az előrendelések röviddel az indítási esemény után kezdődnek, tehát akár már az említett október 8. is lehet ez az időpont.

Pixel 4a: hamarosan jön az 5G-s változat
©

Azt a Slashgear is megjegyzi, hogy bár több gyártó ütemtervét is felborította a világjárvány, a leginkább a Google elképzeléseit zavarta meg, ami jól mutatja, hogy a keresőóriás – bár van saját márkás telefonja – tulajdonképpen nem vérbeli okostelefon-gyártó. Ettől függetlenül van igazán nagyszabású terve, legalábbis egy másik kiszivárogtatás szerint. A 9to5Google által említett belső Google-dokumentum szerint a vállalat 2021 negyedik negyedévében adhat ki egy kifejezetten összehajthatóként emlegetett telefont, amelynek a Passport (útlevél) nevet adta. Azt a 9to5Google is megjegyzi, hogy a kiszivárgott dokumentum elsősorban az Android fejlesztésére vonatkozik, és nem a hardvercsapat végleges terveit tükrözi, mindazonáltal azt sugallja, hogy a Google valóban tervez saját összehajtható telefont.

Az idézett dokumentumban egy alsókategóriás telefon is szerepel (Pixel 5A), amely a jövő év második negyedévében kerülhet bemutatásra. Két másik eszköz is említésre kerül Raven, illetve Oriole kódnévvel: a 2021 negyedik negyedében érkező eszközök valószínűleg a Pixel 6-ok lehetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parászka Boróka: Erdélyi túlélőrecept

Parászka Boróka: Erdélyi túlélőrecept

Magyar tudósok segíthetik a „második kvantumforradalmat”

Magyar tudósok segíthetik a „második kvantumforradalmat”

Balázs Attila is második körös a Roland Garroson

Balázs Attila is második körös a Roland Garroson