szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egész világon elérhetővé teszi a Google azt a frissítést, amelynek köszönhetően egyértelműbb lesz, hol milyen környezettel találkozhatunk a természetben.

Számos hasznos funkció került már be az elmúlt években a Google térképes szolgáltatásába, ezúttal pedig a kinézetét szabják át a fejlesztők. Az új dizájnnak köszönhetően a korábbinál sokkal látványosabbak lesznek a domborzati elemek, legyen szó erdős részekről, hegyekről, hótakaróról vagy más egyéb domborzati elemről.

Így néz ki a változás például Izland esetében:

©
©

Így pedig a horvát tengerpartnál:

©
©

Az új megjelenítés alapját a műholdképek, valamint egy új algoritmus jelenti, amely látványosan különíti el az erdőket, homokos tengerpartokat vagy épp a dombokat, hegyeket.

A Google emellett egy másik frissítést is készített a Térképhez. Ennek köszönhetően a korábbinál részletesebben mutatja majd meg, mi mindennel találkozhatunk egy utcán: elkülönül egymástól az út és a járda, valamint láthatóvá válnak a járdaszigetek is.

©

Előbbi fejlesztést a világ 220 országában vezeti majd be a Google, vagyis lényegében az egész világot lefedik majd a frissítéssel. A közlekedést segítő fejlesztést azonban egyelőre csak három nagyvárosban, New Yorkban, San Franciscóban és Londonban teszik elérhetővé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig találtak fertőzötteket az óbudai és pesterzsébeti óvodákban, bölcsődékben

Alig találtak fertőzötteket az óbudai és pesterzsébeti óvodákban, bölcsődékben

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást