szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Comparitech megnézte, a világon hol éri meg a legjobban előfizetni a Netflixre, és egyáltalán: hol milyen ár-érték aránnyal bír a streaming szolgáltató. Kiderült, a magyar felhasználók igencsak jó elbánásban részesülnek.

A Netflix az elmúlt időszakban különböző akciókkal igyekezett elérni, hogy gyarapítsa előfizetői számát. A nemrég indult kampányuk során néhány filmet és sorozatepizódot ingyen elérhetővé tettek, amit bárki megnézhet anélkül, hogy regisztrálnia kellene a szolgáltatásba, év elején pedig több dokumentumfilmet is feltettek a YouTube-ra.

A vállalat célja végeredményben ezekkel az akciókkal is az előfizetők gyűjtése. A szolgáltatás érvelése szerint a néhány ezer forintos havidíj gyorsan megtérülhet, ha azt nézzük, mennyibe kerül manapság egy mozijegy. De persze nem kell mindig mindent elhinni az önmagukat hirdeté cégeknek. Így érdemes ebben az esetben is megnézni: mégis mennyire van jó ár-érték aránya a Netflixnek?

Erre a kérdésre kereste a választ friss elemzésében a Comparitech. Az elemzőcég elsőként azt nézte meg, mely országokban mennyi tartalmat lehet elérni a szolgáltatásban, ez ugyanis eltérő lehet. Mint kiderült, Magyarországon 5725 tartalom közül válogathatnak az előfizetők, amely

  • 3808 filmet és
  • 1917 sorozatot

foglal magában. Ez meglehetősen jónak számít: Kanadában például 5998 tartalom közül lehet választani (4291 film, 1707 sorozat), miközben Franciaország (4342) vagy épp Olaszország (4134) előfizetői jóval kevesebbet kapnak.

A Comparitech ezután azt is megnézte, mely országokban mennyibe kerül egy előfizetés. Magyarországon ez

  • 2490,
  • 3490 és
  • 3990

forint, attól függően, hogy alap, normál vagy prémium csomagot választ magának valaki.

Az elemzők az eredménybe belekalkulálták azt is, hogy az alap csomagnál egy, a normálnál kettő, a prémiumnál pedig négy felhasználó férhet hozzá az előfizetéshez. Éppen ezért az előfizetés összegét nem csak elosztották az elérhető tartalmak számával, hanem a normál és a prémium csomagoknál az így kapott összeget még megfelezték, illetve osztották néggyel.

Az eredményekből kiderült, hogy az alapcsomag esetében Magyarország a 10. helyet foglalja el a jó ár-érték arány ranglistáján, míg a másik két csomag esetén a 8. helyre került hazánk.

©

Ez a számok szintjén azt jelenti, hogy az alapcsomag esetében egy felhasználónak 0,00148 dollárba, vagyis 0,45 forintba kerül egy sorozat/film, míg a normál csomagnál ez 0,00097 és 0,00059 dollárt, vagyis 0,29 és 0,18 forintot jelent. (Ez természetesen csak egy, az összehasonlíthatóság kedvéért kalkulált elméleti érték, az összes filmet és sorozatot nyilvánvalóan nem nézi meg senki.)

A legjobb ár-érték arányal egyébként az alap és a normál előfizetés esetén Brazília rendelkezik (0,00093 és 0,00070 dollár), míg a prémium csomagra Dél-Afrikában érdemes előfizetni (0,00045 dollár).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia