szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Míg a világ szinte minden táján el kell fogadni azt, hogy fontos kiegészítők hiányoznak az iPhone 12-k mellől, Franciaországban kicsit más lehet a helyzet.

Az idei iPhone-ok bejelentésekor az Apple is megerősítette azt a korábbi hírt, hogy az új telefonok a szokottnál szerényebb csomagolásban érkeznek, ne is keressünk fülhallgatót vagy töltőfejet a dobozban. Az Apple ezt környezetvédelmi okokra hivatkozva magyarázta, azonban az érvelés annyiban sántít, hogy aki akarja, külön megvásárolja ezeket a kiegészítőket. A szakértők szerint az igazi ok az lehet, hogy így bizonyos szinten tartani a gyártó a telefonok árait. Azzal viszont nem lehet vitatkozni, hogy mivel így vékonyabb dobozokban szállítják az iPhone-okat, az Apple szerint 70 százalékkal több doboz fér el egyetlen raklapon.

[Meglepetés érheti mostantól, ha új iPhone-t vesz: se töltő, se füles nem lesz a dobozokban]

Úgy tűnik, a francia felhasználóknál más lesz a helyzet, ők EarPodsot is kaphatnak a készülék mellé. A háttérben – írja a MacRumors – egy ottani törvény áll, amely szerint a technológiai vállalatoknak kötelező „kihangosító készletekkel” ellátniuk készülékeiket, hogy megvédjék a 14 éven aluli gyerekeket az elektromágneses sugárzás lehetséges kockázatától. Ez a kötelezettség az elővigyázatosság elvén alapul, mivel a francia törvények szerint a fejlődő agy elektromágneses hullámoknak való kitettségének kockázata nem egyértelmű. Emellett a mobiltelefonok felhasználói kézikönyvének és csomagolásának világos és jól látható információkat kell tartalmaznia, amelyek ösztönzik a vezetékes fülhallgatók használatát.

©

Amennyiben az Apple nem felel meg ezeknek az előírásoknak, akár 75 ezer eurós (nagyjából 27 millió forintos) büntetést is kaphat, és persze nem értékesítheti tovább a telefont. Azaz, függetlenül az Apple nemzetközi stratégiájától, nem lesz más lehetősége, mint ingyenes EarPodsot tenni az iPhone 12 mellé, feltéve, hogy árulni szeretné a telefonját Franciaországban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így lehet könnyebbé és biztonságosabbá tenni a nővérek munkáját

Így lehet könnyebbé és biztonságosabbá tenni a nővérek munkáját

Ha kéri, Szájer még kaphat 40 millió forintot az EP-től

Ha kéri, Szájer még kaphat 40 millió forintot az EP-től

Ha most rendel Kínából ajándékot karácsonyra, már nem kapja meg

Ha most rendel Kínából ajándékot karácsonyra, már nem kapja meg