szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felturbózza a tálca funkcióját a Microsoft: betesznek egy új ablakot, ahol az időjárásról és a legfontosabb hírekről tájékozódhat a felhasználó.

A Windows 10 nagy átalakítási tervének egy újabb lépcsőfoka, hogy a Microsoft rövidesen új menüponttal bővíti a kissé unalmas tálcát: a szoftvernek ezen a részén egy kattintásra előhívható ablak lesz látható, ahol a várható időjárásról, árfolyamokról, illetve a világ aktuális híreiről tájékozódhat a felhasználó. Ez utóbbi tartalmakat több mint 4500 sajtótermék felületéről válogatja majd össze a rendszerbe épített mesterséges intelligencia.

A fejlesztés része egy kisebb időjárási panel is, amely a tálcára tett ablakként jelenik meg az óra mellett, és kattintás/nagyítás nélkül is mutatni fogja az aktuális időjárást. A panelről kiolvasható információk a Chromium-alapokon nyugvó Edge böngészőben nyílnak meg.

A funkció néhány országban már működik, de egyelőre csak teszt jelleggel. A teljes körű bevezetés időpontja nem ismert. A Microsoft hangsúlyozta: az új tálcafunkciót nem lesz kötelező használni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen

Megvan, mennyibe kerülhet az LG feltekerhető kijelzős telefonja

Megvan, mennyibe kerülhet az LG feltekerhető kijelzős telefonja