szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pat Gelsinger, az Intel újdonsült vezérigazgatója nem tudja megemészteni, hogy az Apple már a processzorgyártásba is belekóstolt.

Nehezményezi az Intel új vezérigazgatója, Pat Gelsinger, hogy milyen nagy teljesítményű processzort készített az Apple. A chipgyártó élére csak a hét elején kinevezett szakember egyik első megbeszélésén hangot is adott ennek, majd felsővezetőktől kissé szokatlan módon, azonnal bírálni kezdte az Apple-t. “Az Intelnek jobbnak kell lennie, nem lehet, hogy egy 'életérzés-cég' megelőzzön minket processzor-fejlesztésben” – mondta az újdonsült vezető a The Oregonian című híroldal szerint.

Gelsingernek az M1 nevű Apple-lapkával van gondja, amely az első mérések alapján mind teljesítmény, mind energiafogyasztás szempontjából maga mögé utasítja az inteles fejlesztéseket. A ZDNet szakírója egy külön bejegyzést is szentelt a témának, arra keresve a választ: hogyan fordulhatott elő, hogy egy elsőgenerációs termék jobban működik, mint annak a cégnek az eszköze, amely évtizedek óta a chipgyártásból él.

Akárhogy is legyen, az Intel most Gelsinger szakértelmétől várja a válaszlépést. A szakember korábban a VMware vezérigazgatója is volt, és míg ő ült a cégvezetői székben, a vállalat nem csak erősebbé, de pénzügyileg is sikeresebbé vált. Érdekesség, hogy Gelsinger az Intelnél is megfordult, majdnem 30 évet dolgozott ott, mielőtt új kihívásokat keresve más cégekhez is elszegődött. Az Intel ezzel kapcsolatban megjegyzi: a szakember a processzorfejlesztéshez is jól ért, ugyanis kulcsszerepet játszott a Core és a Xeon processzorcsaládok piacra juttatásában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifejlesztették az első biológiai kezelést a tuberkulózis ellen

Kifejlesztették az első biológiai kezelést a tuberkulózis ellen

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

A nemzeti konzultáció hirdetésére használja a kormány a koronavírus elleni oltásregisztrációt

A nemzeti konzultáció hirdetésére használja a kormány a koronavírus elleni oltásregisztrációt