szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Korea Herald beszámolója szerint Kwon Bong-seok, az LG vezetője levelet írt a dolgozóknak, amelyben arra utalt, itt az ideje bezárni a mobilos részleget. A döntés pénzügyi szempontból teljesen indokolható lenne.

Az LG 2020 decemberében közzétett friss pénzügyi jelentésből ismét kiderült, ami régóta köztudott volt: a vállalat telefonjai csak viszik a pénzt. A cég mobilos üzletága már a 66. hónapja volt veszteséges, ezért úgy döntöttek, inkább kidobják az olcsó modelleket, és a prémium készülékekre koncentrálnak. Most azonban úgy tűnik, egy ennél is drasztikusabb lépésben gondolkodnak.

A Korea Herald beszámolója szerint Kwon Bong-seok, a vállalt vezére nemrég a cég alkalmazottainak írt üzenetében úgy fogalmazott,

itt az ideje, hogy az LG egy megfontolt döntés hozzon

a mobilos részleggel kapcsolatban. Kwon állítólag arról is írt, hogy a telefonos üzletág eladását vagy leállítását fontolgatja a cég.

Mindez igen komoly fordulat ahhoz képest, hogy 2020 elején még úgy nyilatkozott a szakember, hogy két év alatt nagyot fordul majd velük a világ, és sokkal több mobilt tudnak majd eladni. Igaz, azóta jött egy koronavírus-járvány, ám ez sem magyarázat a dologra, sőt: 2020 harmadik negyedévében 17 százalékkal nőttek az eladásaik az előző negyedévhez képest. Ettől függetlenül a részleg viszont még így is veszteséges maradt.

Innováció viszont bőven van a cégben: elég csak a 2020-ban piacra dobott LG Wingre gondolni, emellett pedig a nemrég véget ért CES technológiai show-n már azt is megvillantotta, milyen lehet a feltekerhető kijelzős telefon. A probléma sokkal inkább az, hogy ezeket az ötleteket az LG az elmúlt években nem tudta forintra váltani.

©

A beszámoló szerint Kwon a mobilos részlegen dolgozók 60 százalékát másik részleghez tenné át, azt viszont nem tudni, hogy a maradék 40 százaléknyi munkaerőt kirúgják-e, vagy egy sokkal kisebb mobilgyártó részlegen dolgozhatnak tovább.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az összeesküvés-elméletek hívői most azt terjesztik a TikTokon, hogy a texasi hó kamu

Az összeesküvés-elméletek hívői most azt terjesztik a TikTokon, hogy a texasi hó kamu

A jövő nemzedékek szószólója is megszólalt a Mol természetvédelmi területre tervezett kútfúrása miatt

A jövő nemzedékek szószólója is megszólalt a Mol természetvédelmi területre tervezett kútfúrása miatt

Közel 200 milliárd forint többlet lett januárban az államháztartásban

Közel 200 milliárd forint többlet lett januárban az államháztartásban