szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövőben 15 különböző kategóriába rendezhetik a felhasználók a Kedvelt dalok közé mentett zeneszámokat, hogy azok műfaj vagy hangulat szerint következzenek egymás után. Az újdonságot azonban most csak néhány országban vezeti be a cég.

A Spotifyon a Kedvelt dalok névre keresztelt gyűjtőhely jól használható arra, hogy gyorsan összegyűjtsük és egy helyen meg is találjuk a kedvenc számainkat. Ugyanakkor mivel minden egyes kedvelt dal belekerül ebbe a kalapba, visszahallgatni őket erről a helyről nem túl kényelmes megoldás. Hiába állítja valaki véletlen sorrendűre a lejátszást, az egymás után érkező zenék nem biztos, hogy passzolnak egymáshoz.

Ezt a problémát a Spotify is felismerte – vagy meghallotta a felhasználók panaszát –, és egy új funkcióval érkezik a szolgáltatás mobilos verziójába. Az androidos eszközökre, valamint iPhone-okra elérhető alkalmazásban mostantól lehetőségük lesz a felhasználóknak arra, hogy műfaj vagy hangulat szerint (pl dark, boldog, drámai, élénk vagy dühös)rendezzék sorba a Kedvelt dalokban található zenéket. Ennek köszönhetően egymáshoz illő zenék követik majd egymást a lejátszásnál, így nem kell állandóan a készülék után nyúlnunk a váltáshoz.

A megoldás akkor működik, ha legalább 30 zeneszám van a Kedvelt dalok menüpont alatt. Rendezni 15 különböző kategória alapján lehet azokat.

A fejlesztéssel kapcsoaltban jó hír, hogy a fizetős felhasználók mellett azok is megkapják azt, akik ingyenesen használják a streamingszolgáltatást. A kevésbé jó hír, hogy az újdonság egyelőre az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Dél-Afrikában élők számára válik elrhetővé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a 16-18 éves krónikus betegeket is beoltják a Heim Pál kórházban az egyik orvos szerint

Már a 16-18 éves krónikus betegeket is beoltják a Heim Pál kórházban az egyik orvos szerint

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"

Így nézhet majd ki a Samsung Galaxy S21 csúcstelefon olcsóbb változata

Így nézhet majd ki a Samsung Galaxy S21 csúcstelefon olcsóbb változata