Már az FBI is nyomoz a megbundázott Counter-Strike-meccsek miatt

Már az FBI is nyomoz a megbundázott Counter-Strike-meccsek miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A profi videojátékosok versenyein óriási pénzek forognak kockán, a rendszert pedig nem nehéz megkerülni.

A Counter-Strike: Global Offensive már több éve az egyik legnépszerűbb online játék, amely köré versenyeket is szerveznek. Az ilyen események nem ritkán komoly pénznyereménnyel kecsegtetnek, főleg ha nagyobb szponzorok is támogatják a megvalósulásukat. De ahogy minden sportágban, úgy a videojátékos közegben is előfordulhatnak csalók, illetve olyan csoportok, amelyek a meccsek külső befolyásolását tűzték ki célul.

A Kotaku szerint a híres észak-amerikai MDL-ben (Mountain Dew League) is tapasztalni gyanús tevékenységeket, ezek kivizsgálásába pedig a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott. A hatóság nem a játékosokat ellenőrzi, elsősorban nyomok után kutat. Olyan dolgokat vizsgálnak, amelyek felvetik a sportfogadásokkal visszaélések gyanúját.

Az ügynökök munkáját az ESIC (Esports Integrity Commission) is segíti, amely állítólag több olyan üzenetváltásra bukkant, melyekben profi játékosok a saját meccsük megbundázására tesznek javaslatot. Az eddig elvégzett nyomozói munka során azt már kiderítették, hogy egy egész csoport foglalkozhat a profi mérkőzések szabotálásával.

Az ESIC korábban 35 profi játékost tiltott el a Counter-Strike-tól, mert a saját mérkőzésük ellen fogadtak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások