szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nyilvánosságra került szabadalom arról árulkodik, hogy az LG tovább bővítené a feltekerhető eszközök körét. A televízió után akár a hordozható számítógépnek is lehetne kihúzható/feltekerhető kijelzős változata.

Jelenleg az LG az egyetlen olyan cég, amelyik feltekerhető televíziót kínál (igaz, horror áron). Feltekerhető telefonon is dolgoztak a cég mérnökei, ám minap kiderült, hogy a vállalat bezárja mobilos üzletágát, így abból már nem lesz semmit. Egy szabadalom viszont arról árulkodik, hogy a vállalat tovább gondolta ezeket a megoldásokat.

A feltekerhető televízió titka egy bonyolult tartószerkezet, amelyik mintegy kitágul a képernyő mögött, és hasonlóan kinyúló kerettel képzeli el a nyújtható okostelefont. Viszont a feltekerhető laptopnál ötletesen küszöbölné ki a fenti módszerek bonyolultságát.

©

Az LG szabadalma szerint egyszerű görbületet kell adni a kijelzőnek, amikor azt kihúzzák, és így a forma miatt merevvé válik és szépen megáll. Egy önálló vezérlőegység segítene abban, hogy a kijelzőpanel görbített ív alakú legyen, amikor a ház belsejében lévő hengerről kihúzzák. Az önálló vezetőegység tartalmaz egy első és egy második vezetőgörgőt, amelyek forgathatóan vannak felszerelve a kijelződob és a kivezető rés közé. A gördíthető kijelzőpanel az első és a második vezetőhenger közé kerül. A felhasználó dönthet arról, hogy 13,3” és 17” között mekkora legyen  megjelenítő.

Ez a megoldás viszonylag egyszerűnek tűnik, ráadásul nem járna különleges költségekkel.

A hír már csak azért is aktuális, mert az LG bejelentette: heteken belül belép notebookjaival a magyar piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!