szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddiginél több kutatásra van szükség, miután az amerikai hírszerzés nem talált elegendő bizonyítékot a Covid-19 eredetére – írta az amerikai elnök.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Kétszerezzék meg az erőfeszítéseiket, hogy kiderítsék, honnan származik a Covid-19 – erre utasította Joe Biden az amerikai hírszerzést. Az Egyesült Államok elnöke 90 napos határidővel kért jelentést.

Biden azt írta a közleményében: amikor januárban elfoglalta az elnöki széket, vizsgálatot kért az új típusú koronavírus eredetéről. Ez május elejére elkészült, a megállapításai azonban szükségessé teszik a folytatást.

A hírszerzés jelenlegi tudása szerint ugyanis nem lehet még egyértelműen megmondani, hogy a járvány azért tört-e ki, mert egy fertőzött állatról átterjedt az emberre a vírus, vagy mert laboratóriumi baleset történt.

A szűkszavú megfogalmazás szerint a hírszerzés megosztott a kérdésben: úgy vélik, nincs elegendő bizonyíték, hogy az egyik lehetséges magyarázatot valószínűbbnek tartsák a másiknál.

Tizennyolc kutató nemrég a Science-ben, az egyik legfontosabb tudományos folyóiratban publikált egy cikket arról: bár szélsőségesen valószínűtlen, hogy egy laboratóriumból szabadult volna ki a SARS-CoV-2, az eddigi kutatásokban ezt a kérdést nem kiegyensúlyozottan vizsgálták meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!