szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csökken a női cégvezetők száma Magyarországon, annak ellenére, hogy a statisztikák szerint a női döntéshozókkal rendelkező vállalkozások megbízhatóbbak. Egy másik felmérésből pedig az derült ki, hogy a nőknek a vállalkozókedve is kisebb az átlagnál. Eltűnt és hiányzó nők a cégvilágból.

Az elmúlt öt évben csökkent azoknak a gazdasági társaságoknak az aránya, amelyekben a nők is tulajdonosi vagy aláíró szerepet kaptak – derül ki az Opten céginformációs adataiból. A statisztikák szerint a hölgyekhez is kötődő cégek megbízhatóbbak, ám ennek ellenére is visszaszorulóban van a nők szerepe a magyar cégvilágban. Az Opten megbízhatósági szempontból összehasonlította a női érdekeltséggel rendelkező cégeket, illetve a tisztán férfi felső vezetéssel és tulajdonosi szerkezettel bíró gazdasági társaságokat, és azt tapasztalta, hogy a nők pozitív hatással vannak a vállalkozások életképességére.

2011-ben még a cégek 61 százalékához volt kapcsolható nő, mára az arány 57 százalékra esett vissza, annak ellenére, hogy a tisztán férfi menedzsmenttel rendelkező vállalkozások kockázati besorolása 10 százalékkal rosszabb.

Marillyn Hewson, a Lockheed Martin vezére
©

 A nők általában megbízhatóbbak mégis kevesen vannak döntéshozó pozícióban 

A tapasztalatok szerint a nők megbízhatóbbak, döntéseiket többször is átgondolják, ráadásul személyes dicsőségre sem vágynak olyan mértékben, mint a férfiak, így könnyebben tudnak együttdolgozni másokkal. Míg a vezető beosztású férfiak hajlamosabbak a személyes érdekeik érvényesítésére, a nőket az is vezérli, mit tudnak tenni a kollegáikért. Mivel a férfiak sok esetben jobban vágynak a sikerre, többet is kockáztatnak, könnyebben harapnak rá a jogszabályi kiskapuk nyújtotta lehetőségekre, mint a nők, akik inkább hosszabb távra terveznek.

Éppen ezért ma már egyre népszerűbb az az irány, amely szerint a nagyvállalatok vezetőségében is törekedni kell a megfelelő gender arányokra, kutatások szerint, ugyanis egy cégnek hosszú távon az a legjobb, ha a felsővezetők között fele-fele arányban képviseltetik magukat a nők és férfiak. Ezen arányoktól még nagyon messze tart a nyugati világ is, hiszen a világ legnagyobb vállalatai közül csak 4-5 százalék azok aránya, ahol nő az első számú vezető. Ettől függetlenül ma már olyan nagyvállalatok élén is nő az első számú vezető, mint az IBM, a Pepsi, vagy a hadiipar legnagyobb óriása a Lockheed Martin.

 Szülés után és 45 év felett

A GFK nemrég az Amway megbízásából készített globális – 38 országra kiterjedő – reprezentatív kutatást arról, hogy mennyire nő az emberek vállalkozói kedve. A kutatás kiemelten fókuszált a nőkre és a fiatalokra. Az pedig, hogy miért pont az MLM marketingről híres-hírhedt Amwayt érdekli a nők vállalkozó kedve, azzal magyarázható, hogy az úgynevezett közvetlen értékesítési szektorban dolgozók 80 százaléka nő (Európában 14 millió embernek ad munkát ez a szektor).

A felmérés szerint javult a vállalkozások megítélése, míg 2012-ben csak 47, addig tavaly a megkérdezettek 64 százaléka gondolta úgy, hogy érdemes Magyarországon vállalkozni – mondta Bacher János a Gfk vezetője, a kutatás bemutatásakor. Ezzel szemben a nőknek csak 37 százaléka tudja elképzelni, hogy saját vállalkozása legyen.

Az Opten adatai szerint a cégjegyzésre jogosult nők és női tulajdonosok átlagéletkora 49 év, vagyis jellemzően az anyaszerepből a munka világába visszatérő asszonyok vállalnak – vagy kapnak – felső vezetői szerepet. Ezt más felmérések is alátámasztják, a nők ugyanis döntő többségben két esetben kezdenek vállalkozásba: szülés után, amikor sokszor másképpen nem tudnak visszatérni a munka világába, és 45 év felett, a karrier újrakezdési szakaszában, amikor a többség már túl van az anyaság leginkább időigényes évein.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre

Budapest díszpolgára lett Ráday Mihály városvédő

Budapest díszpolgára lett Ráday Mihály városvédő

Még gyorsabb lett a Chevrolet Corvette

Még gyorsabb lett a Chevrolet Corvette

PDSZ: Személyes tragédiák sorát indíthatja el a homofóbtörvény

PDSZ: Személyes tragédiák sorát indíthatja el a homofóbtörvény