TGM: Vegyétek le azt a videót!

Utolsó frissítés:

Tamás Gáspár Miklós Szerző:

Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bulizhat-e önfeledten az ember, ha miniszterelnök az apja?

Több videomegosztó és internetes portál pár perces filmecskét tett közzé, amelyen két kislány vidáman táncol. Fölteszem, az érintettek kérésére levették, majd másutt ismét visszatették. Ezek szerint két kislány nem bulizhat nyugodtan, anélkül, hogy kitenné magát a világ bíráló tekintetének.

Evvel fizetnek azért, mert történetesen a magyar miniszterelnök gyerekei. Egyikünknek sincs semmi köze hozzá, hogy két ifjú ember hogy tölti a nyarát, és milyen energikusan ugrándozik és bolondozik.

Nem érdekel a jogi helyzet, és ez nem a médiaszabadság kérdése. A méltányosság, a tapintat és az egalitárius szemlélet (a minden személy iránt köteles és egyenlő tisztelet) forog itt kockán. Politikai ellenfelünk magánélete is tabu (kellene, hogy legyen), de a gyerekeiről szó se essék. Ők nem azonosak az apjukkal, magánszemélyek, azt csinálnak, amit akarnak, s ha történetesen névtelenek akarnak maradni a vakációzó tömegben, hadd tehessék.

Ha ez politikai húzás akar lenni, akkor nem tisztességes, bulvárszenzációnak piti – viszont mint a magánéletbe való jogosulatlan és rosszhiszemű behatolás: nem akármi.

Tüntessétek el már onnan!

 

(A fenti írásra – és egyéb véleményekre – reagáló írást hamarosan közöljük.)

Hozzászólások