szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Hogy mit akar maga szívatni az óvodás gyerekemmel?

"Az a cél, hogy mind több gyermek részesüljön keresztény nevelésben, hogy szívja magába óvodás és iskolás korban azokat az értékeket, amelyeken Európa és Magyarország felépült – jelentette ki Hoffmann Rózsa az egri főegyházmegyei tanévnyitón az egri bazilikában kedden."

Volna ötletem, hogy mit szívjon magába Hoffmann Rózsa, de maradjunk annál, mit szívott eddigi életében.

Hoffmann Rózsa pályafutását a kádári Művelődési Minisztériumban kezdte, majd belépett az MSZMP-be, hogy iskolaigazgató lehessen. Ezeket az értékeket szippantotta magába jó étvággyal, ezeken épült fel a személyisége.

De nem gond. Horn Gyula pufajkás volt, ehhez képest simán választást nyert, ellentétben például a KDNP-vel, amely csak parazitaként értelmezhető.

Spongya rá, komolyan. Nem kell minden papot szájon csókolni, aki szembe jön, nem kell sugárban hányni a keresztet. Komcsi volt, funkci volt, le se szarta az egyházat meg a hitet, amíg nem volt kifizetődő, de ez már a múlt. Senkit sem érdekelne, ha most nem adná elő, hogy kötelező tananyag a feng shui, mert őt újabban az érdekli. Nem kell túlkompenzálni, értem?

Például eszünkbe se jutna, hogy Hoffmann Rózsa egy megélhetési komcsi volt, ha most nem ijesztgetné a gyerekeket meg a szüleiket a nyállal frissen magára ragasztott babonáival. De minél többet huhog és ájtatoskodik, annál nehezebb nem észrevenni, hogy miből lett ez a cserebogár, és hogy ha holnap visszajönne a Vörös Hadsereg, holnapután már megint kommunistaként tolná az ipart. Majd azt én tudom, milyen értékeket szívjon magába a gyerekem óvodás- és iskoláskorban. Különös gondot fogok fordítani arra, hogy semmi olyat, amit Hoffmann Rózsa is szív. Nehogy ilyen ember legyen belőle.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!