szerző:
Fekete Norbert
Tetszett a cikk?

Tényleg nem tudom, ezek az emberek mennyire vannak tisztában ennek az országnak a nyomorúságos helyzetével. Vélemény.

Hallom ezeket a szpotokat, amelyekben sportolók biztatnak a magyarországi olimpia támogatásra. Az indokuk minden (általam hallott) esetben olyasmi, hogy nekik, a sportolóknak milyen csudálatos érzés lenne, ha itthon állhatnának a dobogóra. Ezt nem vitatom, de mi közöm ehhez?

Merthogy másképpen szólva arra “kér” egy maroknyi, amúgy az elithez tartozó, jómódú ember, nyolcszáz, valójában tehát minimum kétezer milliárdot az unió egyik legcsóróbb országának népétől, hogy a saját, eddig is zömmel az adófizetők milliárdjaiból szőtt álmait beteljesíthesse. És hát igazából nem is kér, mert már el van döntve, hogy kap. Olyannyira, hogy a kormány mindent megtesz azért, nehogy az emberek valójában belepofázhassanak. Persze ugyanez a kormány az is, amelyik számolatlanul tolja bele a milliárdjainkat ugyanennek pár tucat embernek az álmába. Nehéz helyzet, elismerem.

De még csak nem is azzal kampányolnak, hogy az országnak milyen jó lesz (talán ők is tudják, hogy nem lesz), hanem, hogy nekik ez milyen fontos és jó. A plakátokon az arcok nemzeti színekkel és jelképekkel vannak felpimpelve, vagyis egy maroknyi sportoló érdeke = nemzeti érdek.

Tényleg nem tudom, ezek az emberek mennyire vannak tisztában ennek az országnak a nyomorúságos helyzetével. Vajon mennyire látszik a szponzorautó ablakából komplett ágazatok nyílt ellopása, az oktatás és az eü állapota, a közhangulat, a szabadságjogok folyamatos csorbítása, az, hogy aki teheti, menekül innen, mert nincs orvos, nővér, kalauz, szerelő, postás, pénztáros, villamosvezető, de leginkább remény nincs, hogy emberi időn belül jó lesz itt a többségnek is, hogy analfabéta biorobotokat képzünk egy 93 ezer négyzetméteres összeszerelő üzem számára, hogy egyáltalán micsoda rohadás folyik ebben az országban.

Ha nincsenek, akkor javasolnék egy kört a négyes-hatoson, vagy könnyű sétát egy random borsodi, de akár Pest megyei faluban, ha viszont pontosan tudják, hogy az ország az ő álmaikat nem bírja el, és ennek ellenére van képük ilyen szöveggel előállni, akkor ez pofátlan önzés.

Ezzel a fajta sztársággal, amit Magyarországon el lehet érni pusztán azzal, hogy például kurva gyorsan átúszol egy vízzel teli medencét, felelősség is jár. Pásztory Dóra érti, mit jelent ez.

Ezek a szpotok nem a levegőben lógnak, hanem egy olyan kampány részei, amelynek lényege, hogy kussolj és tapsikolj az ország további gazdasági lepusztításához, mert nekik így teljesülnek az álmaik.

Ha tényleg a nemzet érdekeit tartanák szem előtt, nem asszisztálnának ehhez az prosztó patyomkin rongyrázáshoz, hanem beérnék azzal, amit ez az ország a valós erején felül, jelenleg is megtesz értük, és az ő pátoszos álmaikért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?