szerző:
kiss
Tetszett a cikk?

Még csak április vége, és már kétszázzal száguld a buzivonat.

Még csak április vége, és már kétszázzal száguld a buzivonat. A Jobbik törvényjavaslattal tiltaná a nyilvános melegséget és kitenné a Nemzeti Alaptantervből a biszex Faludy Györgyöt, hogy a leszbikus Tormay Cécilet rakja a helyére. A rendőrség ismét megpróbálkozott ugyanazzal a gagyi trükkel, amivel már tavaly sem sikerült megtiltania a melegfelvonulást, és most itt a legújabb zseniális ötlet, az obszcén és megbotránkoztató felvonulások tiltásának ötlete Tarlós főpolgármestertől és kollégáitól.

Tarlós István, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Németh Zoltán fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezető, valamint Pokorni Zoltán és Németh Szilárd képviselők javaslata szerint „nem biztosíthatna helyszínt a főváros olyan megmozdulásokra, melyek provokatív és esetleg szeméremsértő módon népszerűsítenek életformát vagy demonstrálnak valamilyen magatartást.” A közgyűlésben heves vitát kiváltó javaslat ügyét elnapolták, ám beterjesztői még nem tettek le az elfogadtatásáról.

Tekintsünk el attól a ténytől, hogy ez a javaslat nyilvánvalóan a melegfelvonulás megakadályozására született, és attól is, amit a Mandiner igen helyesen megírt, miszerint bármilyen felvonulás lehet megbotránkoztató a társadalom különféle csoportjai számára.

Csak egy kérdésre koncentráljunk: honnan fogja tudni előre Tarlós István, vagy bármelyik ügyeletes elvtárs a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy melyik felvonulás lesz obszcén és/vagy megbotránkoztató?

És még egy bónusz kérdés: ha engedélyeznek egy nemobszcén felvonulást, amin a nemobszcén felvonulók hangos és ütemes fasszopó Orbánozásba, vagy geci zsidózásba kezdenek Budapest kellős közepén, miként ilyen előfordult már az elmúlt években, akkor mi lesz? Utólag betiltják a felvonulást?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

55 milliárdba kerül a Pénzügyminisztérium várbeli épületének felújítása

55 milliárdba kerül a Pénzügyminisztérium várbeli épületének felújítása