szerző:
-W-

Ön minap levelet kapott a Jobbklikk nevezetű, nagyon független arcokból álló bloggerközösségtől, amelyben – a külföldi...

Ön minap levelet kapott a Jobbklikk nevezetű, nagyon független arcokból álló bloggerközösségtől, amelyben – a külföldi feljelentgetésekre máskor oly érzékenyen reagáló ifjújobberek – bemószerolták Önnél Bokros Lajost, mert fel mert szólalni az Európai Parlamentben. Na, most kénytelenek vagyunk megjegyezni, hogy Ön nem egy délutáni publicisztika-szakkörrel, önkéntes ideológiai továbbképző-műhellyel került kapcsolatba, hanem a magyar közigazgatás krémjével. Konkrétan Navracsics miniszter csibekeltetőjének porontyaival.  

Itt van például Böszörményi Nagy Gergely, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese, aki szabadidejében azzal szórakozik, hogy dugni küldi a munkaadói ellen tüntetőket. Ugyanitt "dolgozik"Megadja Gábor mint politikai tanácsadó. Érthető, hogy féltik a srácok életük egyetlen munkahelyét és jövedelemforrását. Szintén a KIM PR-műhelyében dorombol Milován Orsolya, Szabó Márk jobbklikkes trúkonzit viszont ugyanennek a minisztériumnak az Igazgatási Főosztályán fizették ki. De tévedés és igazságtalanság volna azt állítani, hogy minden Navracsics-nyalogató kiszfiú az ő minisztériumában kötött ki, hiszen Sályi Lőrinc például a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban okoskodik és tanácsad; Farkas Anikó pedig a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke. Ezeknek a gyerekeknek egyébként jórészt az volna a feladatuk, hogy Magyarország hírnevét öregbítsék a világban - eredményeiket régóta csodálhatja bárki, aki olvassa a világsajtót.

Békés Márton, a Jobbklikk szerzője bemutatkozásában így hízeleg: "mindent szeret, ami kicsit is konzervatív"; azt azonban elfelejti közölni, hogy eszmélése a szkinhedmozgalomban indult - to complete the political roundtrip, hell yeah.

Tisztelt Callanan úr!

Vajon konzervatív erény-e a sötét ostobaság? Ha nem, akkor hogyan értékelhető, hogy ezek a nagyarcú fidesznyikek az Önnek írt levelükben úgy próbálják védeni a kormányuk nemzetközi hírét, hogy az ellenzéki Bokros Lajos MSZMP-tagságát emlegetik fel? Hiszen Ön is, ők is tudják: Orbán Viktor külügyminisztere, Martonyi János az utolsók között lépett be az MSZMP-be, még a swift U-turn előtt. Vagy Hoffmann Rózsát, az oktatásért felelős államtitkárt próbálják körmönfontan lejáratni, amiért már 1972-ben is a minisztériumban dolgozott a felsőoktatásért? Netalán Schmitt Pálra dobálják a sarat így mandinerből?

Konzervatív erény-e a hálátlanság? És vajon nem hálátlanság-e egyáltalán megemlíteni az incoherent szót, amikor amúgy is van elég baja Orbán Viktornak?

Konzervatív erény-e a szánalmas hazugság? Ezt a levelet nem civil bloggerek írták, hanem kormánytisztviselők, akik azt hiszik, hogy ha ezt letagadják, akkor azzal nyernek még egy életet, odakint meg úgyse tudnak semmit, hiszen ha Bokros nem szólal fel, akkor azt is elhinnék, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Callanan úr, el kell döntenie, hülyékkel levelez Ön, vagy olyanokkal, akik Önt hülyének nézik. Mink itt a Winston Churchill Baráti Zrt.-nél nagyon szeretnénk megismerni az Ön álláspontját, mert szeretnénk több british konzervativizmust ide a hazánkba, ehelyett a KISZ KB helyett, amit ezek összehomokoztak maguknak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!