szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Videófelvételt tett közzé Észak-Korea a 27 éves Kim Dzsong Unról, akit a nemrégiben befejeződött párttanácskozáson négycsillagos tábornokká léptették elő, beválasztották a párt központi bizottságába, és a központi katonai bizottság alelnöke lett.

Kim Dzsong Il főtitkár legkisebb fiáról, lehetséges utódjáról korábban fotókat is közzétett a KCNA állami hírügynökség.

A mindeddig ismeretlen fiú helyett - legalábbis egy átmeneti időszakban - Észak-Koreában valójában Kim sógora - a most tábornokká kinevezett húgának a férje - Csang Szung Tek kezébe kerülhet a hatalom - írja a Newsweek, amely szerint a 64 éves "régenst" júniusban a hadsereget irányító bizottság elnökhelyettesévé léptették elő, ezzel a második legfontosabb vezető lett az országban.

MTI Világ

Elindult a ranglétrán a Kedves Vezető lehetséges utóda

Az észak-koreai hadsereg a betegeskedő Kim Dzsong Il mellett az ő legkisebb fiát is jelölte saját küldöttjének a Munkapárt kedden kezdődő kongresszusára - jelentette hétfőn a Csoszun Ilbo című dél-koreai napilap.

MTI Világ

Jövő kedden kiderülhet, ki lesz a Kedves Vezető utódja

Szeptember 28-ra tűzték ki az észak-koreai Munkapárt kongresszusát - évtizedek óta a legnagyobb szabású pártrendezvényét -, amelyen új vezetőséget választanak a szervezet élére - jelentette a phenjani állami média kedden.

MTI / hvg.hu Világ

Kinevezték a Kedves Vezető fiát, de más kezébe kerülhet a hatalom

Kedden megkezdődött az észak-koreai állampárt rendkívüli gyűlése, az előzetes tervnek megfelelően, és ezen meghosszabbították Kim Dzsong Il főtitkári megbízatását. A KCNA észak-koreai hírügynökség megerősítette, hogy tábornokká nevezték ki a jelenlegi vezető legkisebb fiát, a lehetséges utódként emlegetett Kim Dzsong Unt. Az igazi hatalom azonban - legalábbis átmenetileg - máshoz kerülhet.

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

Autókba szánt okos kijelzőt villantott a Huawei

Autókba szánt okos kijelzőt villantott a Huawei

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?