Raúl Castro lánya: Fidel "fantasztikus" formában van

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Raúl Castro ügyvezető kubai elnök lánya szerint nagybátyja, Fidel műtét utáni felépülése igen szépen halad, és várhatóan ismét igen tevékenyen vesz majd részt a kubai kormány munkájában.

"Fidel fantasztikus" - közölte Mariela Castro Espin, aki anyjának, Vilma Espinnek, a Castro vezette forradalom veteránjának és a Kubai Nőszövetség elnökének összegyűjtött beszédei és interjúi dedikálásán vett részt vasárnap Havannában.

Raúl Castro júliusban lett a karibi szigetország ügyvezető államfője, miután bátyja, Fidel műtéten esett át, és néhány külföldi vendég társaságában készült videofelvételt leszámítva eltűnt a nyilvánosság elől. Legutóbb január 29-én, Hugo Chávez venezuelai elnökkel való találkozójáról készült felvételen volt látható, amelyen szemmel láthatóan erősebbnek tűnt, mint a korábbi képeken.

Egyelőre nem tudni, hogy Fidel Castro visszatér-e a hatalomba, vagy munkatársai kezében hagyja az irányítást. Visszavonulása óta nem voltak nyugtalanságra vagy jelentősebb politikai változásokra utaló jelek.

Castro unokahúga elmondta, hogy az elmúlt napokban ugyan személyesen nem találkozott nagybátyjával, de sok olyan emberrel beszélt, akik különböző szempontból jól tájékozottak az állapotáról. "Tudom, hogy nagyon jól van, a felépülése igen szépen halad, és a tudatában van korának, a forradalom jelenlegi eseményeinek és nagy bizodalma van az elvtársaiban" - mondta Mariela Castro Espin.

Ricardo Alarcón kubai házelnök hasonlóképpen nyilatkozott a La Vanguardia című spanyol napilapban vasárnap megjelent írás szerint. A lap szerint Alarcón közölte: többször is beszélt telefonon Fidel Castróval, és a kubai vezető közelről figyeli az eseményeket.