Grúzia szerint orosz repülők bombát dobtak grúz területre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Orosz harci repülőgépek megsértették a grúz légteret, és a kaukázusi ország egyik falvára ledobtak egy 700 kilogrammos bombát, amely azonban nem robbant fel - közölte kedden a grúz belügyminisztérium szóvivője. Az orosz légierő cáfolta, hogy gépei behatoltak volna Grúziába.

A bombát a fővárostól mintegy 65 kilométerre északnyugatra fekvő Citelubani falunál dobták le helyi idő szerint hétfő este - mondta Sota Utiasvili. "Két orosz harci gép tegnap berepült Oroszországból grúz területre, és az egyik ledobott egy 700 kilogrammos bombát Citelubani falura. Szerencsére nem robbant fel, és nem sérült meg senki - állította a szóvivő. A falu közel van Gori városához és a szakadár dél-oszét köztársasághoz, amely Abháziával együtt régóta súrlódást okoz Moszkva és Tbiliszi között. Grúzia a zakadár területek támogatásával vádolja Oroszországot.

Alekszandr Drobisevszkij, az orosz légierő főparancsnokának egyik munkatársa a tbiliszi vádra reagálva kijelentette: a légierő gépei sem hétfőn, sem kedden nem repültek be grúz területre. Grúzia 2002-ben már megvádolta Oroszországot azzal, hogy harci gépei berepültek a területére, valamint hogy tüzérségi rakétával lőtte a Pankiszi-szorost, Moszkva azonban cáfolta, hogy bármilyen hasonló akciót hajtott volna végre.