Berlin dipmolatikusan utasította vissza a lengyel vádakat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Diplomatikusan, de egyértelműen visszautasította a német kormány a lengyel ellenzéki vezető, Jaroslaw Kaczynski Angela Merkel kancellárral, illetve a Lengyelország vonatkozásában folytatott német politikával kapcsolatos, a választási kampány hajrájában elhangzott vádaskodásait.

Guido Westerwelle külügyminiszter szerdai nyilatkozatában konkrétan nem is reagált Kaczynksi kijelentéseire, így a többi között arra, hogy a volt miniszterelnök szerint Merkel Németországot imperialista nagyhatalommá akarja változtatni, és Lengyelország közvetett leigázására törne. A német külügyminiszter ehelyett azt hangsúlyozta: biztos abban, hogy a lengyel nép - rendkívül nagy többségben - értékeli a német-lengyel barátságot.

Hasonlóan fogalmazott egy rövid üzenetben a német kormányszóvivő. Steffen Seibert utalt arra, hogy a német kormány nem kommentálja a külföldi választási kampányok során elhangzottakat. Hozzáfűzte ugyanakkor: Angela Merkel kancellár csak arra törekszik, hogy tovább mélyítse a német-lengyel barátságot.