Nem tud dönteni a család a toulouse-i merénylő temetéséről

Nem tud dönteni a család a toulouse-i merénylő temetéséről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Korábbi hírekkel ellentétben a toulouse-i merénylő, Mohamed Merah családja megosztott abban a kérdésben, hogy hol temessék el a hét ember életét kioltó férfit - közölte hétfőn egy franciaországi muzulmán szervezet illetékese, hozzátéve, még nincs döntés az ügyben.

Maga a merénylő azt kívánta, hogy Franciaországban temessék el, ahol született - állította Abdalláh Zekri, a Muzulmán Hit Francia Tanácsa (CFCM) egyik regionális vezetője a terrorista egyik fivérére, Abdel-Gani Merahra hivatkozva. Azt nem részletezte, hogy Mohamed Merah mikor fogalmazta meg ezt a kívánságát.

Zekri hozzátette: Mohamed Merah anyja viszont azt akarja, hogy fiát Algériában temessék el - ahonnan a szülők származnak -, nehogy a sírhelyét megbecstelenítsék, vagy az iszlamisták zarándokhelyévé váljon.

Rendőrök a toulouse-i merénylő otthonánál
©

Az Algériában élő Dzsamel Aziri, a merénylő anyai nagybátyja azt mondta a francia hírügynökségnek, már intézkedéseket tett, hogy Mohamedet az Algírtól 80 kilométerre délre fekvő Medejjában temessék el, ahonnan apja származik, aki 1994-ben vált el a fiú anyjától.

Ha a temetés Franciaországban történne, a CFCM azt akarja, hogy azt titokban bonyolítsák le - közölte Mohamed Musszavi, a szervezet elnöke. A 23 éves férfi csütörtökön az őt elfogni próbáló kommandósokkal vívott tűzharcban vesztette életét. Mohamed Merah március 11. és 19. között hét embert ölt meg, három francia katonát, valamint egy zsidó iskola három diákját és egy tanárát.