szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 90 kiló magyaros kolbászt hívott vissza az üzletekből és a vásárlóktól a Kaliforniában működő Tibor's Gourmet nevű élelmiszerkereskedő cég.

Több mint 90 kiló füstölt csemege és csípős kolbászt hívott vissza az USA-ban magyar élelmiszerkülönlegességeket árusító Tibor's Gourmet – jelentette a Food Poisoning Bulletin. A kétfajta gyanús terméket a beszámoló szerint március 25-e és május 2-a között készítették, és egy Los Angeles-i, illetve Orange megyei kiskereskedelmi láncnál kerültek a polcokra.

Bár a kétféle magyaros kolbász a beszámoló szerint eddig nem okozott megbetegedéseket, arra kérik az érintett vevőket, ne egyenek a Ready to Eat Gourmet Hungarian Brand Mild Smoked Sausage és a Ready to Eat Gourmet Hungarian Brand Spicy Smoked Sausage elnevezésű élelmiszerekből.

A Tibor's Gourmet családi vállalkozás, amely honlapja szerint a magyaros kolbász mellett más magyar ételkülönlegességeket – többek között tepertőt, véres és májas hurkát, szalámit, tésztaféléket, füstölt sonkát, édességet – árusít. Az üzletet Pethő Tibor és Anikó alapította és működtette Hollywood nyugati részén, a Santa Monica Boulevardon, ők látták el évtizedeken át hazai élelmiszerrel az ott élő magyar közösséget. A vállalkozást gyermekeik vitték tovább.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!