Pravda: Vádat emelnek Malina Hedvig ellen

Pravda: Vádat emelnek Malina Hedvig ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A pozsonyi Pravda szerint vádemelést kezdeményeztek Zsák Malina Hedvig ellen. A hatóság hét évi vizsgálat után zárta le a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány állítólagos hamis tanúzása ügyében indított eljárást.

Vádemelést kezdeményezett a szlovák főügyészség Zsák Malina Hedvig ellen - jelentette weboldalán a pozsonyi Pravda pénteken. A hatóság hét évi vizsgálat után zárta le a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány állítólagos hamis tanúzása ügyében indított eljárást, és szerdán az illetékes nyitrai járásbíróságon vádemelési eljárást kezdeményezett hamis tanúzás miatt - erősítette meg a főügyészség a független szlovák lapnak.

©

Zsák Malina Hedvig ellen 2007-ben indítottak eljárást, amiatt, mert megverése ügyében a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy az eset nem történt meg, vagy nem úgy, ahogy ő vallotta. A fiatal nő családjával együtt február elején Győrbe költözött, miután tavaly decemberben felvette a magyar állampolgárságot.

Zsák Malina Hedvig szerint nem véletlen, hogy most javasolt ellene vádemelést a szlovákiai főügyészség, amely "már a látszatra sem adva", nem sokkal az elnökválasztási kampány után postázta az erről szóló iratot. Azok után, hogy 2006-ban Nyitrán a nyílt utcán megtámadták, majd nyolc éve a szlovák hatóságok minden lehetséges módon vegzálják, a vádemelésen már meg sem lepődött – írta péntek délutáni közleményében.