Zokogni kezdett Pistorius, elnapolták a tárgyalást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A bíróság szerdára napolta Oscar Pistorius tárgyalását, mert a futó zokogásban tört ki kedden. A műlábairól ismert sportoló azt a pillanatot idézte fel, amikor rájött, hogy nem egy betörőt, hanem barátnőjét, Reeva Steenkampet lőtte agyon tavaly februárban a fürdőszoba csukott ajtaján keresztül.

"Reeva mellett ültem és sírtam, nem tudom, meddig lehettem ott" – mondta a mindkét alsó lábszárán amputált sportoló, aki most beszélt először nyilvánosan a történtekről.

Pistorius hangosan zokogni kezdett, az ügyben eljáró bíró erre elnapolta a tárgyalást. A futó később sírva távozott a tárgyalóterem oldalsó kijáratán keresztül.

A 27 éves Pistorius tavaly február 14-én hajnalban házában lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampet. Azt állítja, hogy baleset történt, és azért lőtt, mert betörőnek gondolta a nőt. Az ügyészek szerint viszont a pár nem sokkal korábban veszekedett, és szándékos gyilkosság történt.

A futó ellen előre kitervelt, szándékos emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása a vád. Ha Pistoriust gyilkosságért elítélik, akár életfogytig tartó börtönt is kaphat. A Dél-afrikai Köztársaságban nincs halálbüntetés.

A BBC összefoglalóját a keddi tárgyalásról itt láthatják.