Rakéta csapódott menekültek buszkonvojába Kelet-Ukrajnában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az ukrán lázadók rakétavetőből kilőtt lövedékkel találtak el hétfőn egy buszkonvojt, amely menekülőket szállított a kelet-ukrajnai Luhanszkból – közölte egy ukrán katonai szóvivő.

"Aknavetőkkel és Grad rakéta-sorozatvetővel lőttek a szakadárok Hrjascsuvate és Novoszvitlivka településekről azokra a menekültekre, akiket onnan szállítottunk el a harcok miatt. Sokan meghaltak, bennégtek a járművekben, mert nem volt idejük kimenekülni" – mondta Anatolij Prosin, a Pivnyics (Észak) nevű katonai alakulat parancsnokságának szóvivője az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportálnak. Az áldozatok pontos számát nem tudta megmondani.

Andrij Purgin, a donyecki szakadárok "népköztársaságának miniszterelnök-helyettese" tagadta, hogy a szeparatisták lőttek volna rá a konvojra. Az állította, hogy az ottani szakadároknak nincs is Grad rakéta-sorozatvetőjük.

Közben a "Donyecki Népköztársaság" hétfőn kiadott közleményében arról számolt be, hogy háromautónyi orosz segélyszállítmány megérkezett Donyeck városába.

Anatolij Makarenko, az ukrán határőrség parancsnoka ezzel szemben viszont Facebook-oldalán azt közölte, hogy az orosz segélyszállítmányt még át sem engedték az ukrán határon.