Ezúttal egy rendőrt lőttek le Amerikában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az amerikai Georgia államban történt az eset.

Lelőttek egy rendőrt az amerikai Georgia állam egyik kisvárosában helyi idő szerint szombat este, a feltételezett tettes szökésben van – közölték a helyi hatóságok. Az eset a Macon várostól csaknem száz kilométerrel délkeletre lévő Eastmanben történt. A 31 éves rendőrt egy 24 éves gyanús férfi miatt vezényelték a város egyik pontjára. Amikor meglátta az illetőt, megállt és kiszállt a járőrautóból. Ekkor a fiatalember rálőtt, majd elmenekült. A rendőr azonnal meghalt. A feltételezett tettest keresik.

Néhány órával később, vasárnap hajnalban két 15 éves fiú tűzharcot vívott rendőrökkel Georgia fővárosának, Atlantának az egyik elővárosában, Mariettában, majd elfogták őket. Ebben az esetben három rendőrt szállt ki egy helyszínre, ahol állítólag autókat törtek fel többen. A rendőrök éppen közeledtek egy gépkocsi felé, amikor a benne ülő két kamasz közül az egyik elkezdett lőni a rendőrökre, és egyiküket lábon találta. A rendőrök visszalőttek, és megsebesítették az egyik gyanúsítottat, majd mindkettőt letartóztatták. Sem a sebesült rendőr, sem a sebesült gyanúsított állapota nem életveszélyes – közölte a helyi rendőrség.  

Wisconsin állam legnagyobb városában, Milwaukeeban szombaton rendőrök – üldözés után – agyonlőttek egy 23 éves, fekete bőrű fegyveres férfit. A férfit útellenőrzés során állították meg; kiszállt az autóból, futásnak eredt, de elővette a kézifegyverét, és többszöri felszólításra sem állt meg. Később kiderült: a fegyvere töltve volt és kibiztosította. Az eset hatására tiltakozók százai lepték el Milwaukee utcáit, kaotikus helyzet alakult ki, és a tüntetés vandalizmusba fordult. A wisconsini kormányzó, Scott Walker elrendelte a Nemzeti Gárda bevetését a városban.