szerző:
hvg.hu

Egy névtelen forrás beszélt a CNN-nek a gyilkosságról készült hangfelvételről.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, hangfelvétel készült a rendszerkritikus szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi megöléséről. Az Isztambul szaúdi konzulátusán készült felvételt a török elnök, Recep Tayyip Erdogan megosztotta a szaúdi, amerikai és francia vezetéssel is, nem sokkal később Gina Haspel, a CIA igazgatója beszámolt a hallottakról az amerikai szenátusban.

Egy neve elhallgatását kérő forrás beszámolt a CNN-nek a hangfelvételről. Az illető azt állítja, egy lefordított leiratot látott, amely szerint a szaúdi újságíró percekig szenvedett, mielőtt meghalt volna.

Nem kapok levegőt!

– ezek voltak Hasogdzsi utolsó szavai. A leirat megjegyzi, hogy ezután nem sokkal fűrészelő hangok hallhatók, valószínűleg ekkor darabolhatták fel a holttestet. Közben a daraboló – ahogyan korábban a Süddeutsche Zeitung is megírta – azt mondja a többieknek, hogy ha nem bírják a hangokat, hallgassanak zenét.

A leiratban olvasható az is, hogy a gyilkosság alatt több telefonhívást is lebonyolítanak az elkövetők – valószínűleg folyamatosan tájékoztatták a megrendelőt arról, hogy haladnak a dolgok.

A felvétel eredeti leiratát a török titkosszolgálat készítette, de azt még mindig nem tudni, hogyan készült a hangfelvétel, és hogyan került a török hatóságok birtokába.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Telelünk és sörözünk

Telelünk és sörözünk

"Ez kivégzés volt" – címlapokon a történelmi Brexit-szavazás

"Ez kivégzés volt" – címlapokon a történelmi Brexit-szavazás

Megvan a következő El Clásico időpontja

Megvan a következő El Clásico időpontja

Visszaüzent Bayernek a megtámadott 18 éves: „Nézzen a tükörbe!”

Visszaüzent Bayernek a megtámadott 18 éves: „Nézzen a tükörbe!”

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

Schumacher 19 éves fia tesztpilóta lehet a Ferrarinál

Schumacher 19 éves fia tesztpilóta lehet a Ferrarinál