szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi elmondta a saját verzióját arról az esetről, amikor az előírtnál sokszorosan erősebb fenolinjekciót adott be egy kisfiúnak műtét közben.

Ahogy korábban a brit Daily Mail cikke nyomán megírtuk, nemrég 12 hónapra eltiltottak foglalkozása gyakorlásától egy magyar gyermekorvost Manchesterben, mert nem találták megfelelőnek az angol nyelvtudását.

2012-ben egyszer már felfüggesztették három hónapra, mert három évvel korábban súlyos egészségkárosodást okozott egy kisfiúnak, akinek az ajánlottnál 16-szor nagyobb koncentrációjú fenolinjekciót adott. Az akkori cikkek szerint félreolvasta, ami a gyógyszer címkéjén állt, emiatt a négyéves fiú „katasztrofális” belső sérüléseket szenvedett, harmincnál is több korrekciós műtétet kellett elvégezni rajta.

Nem tud elég jól angolul, eltiltottak a gyógyítástól egy magyar orvost Manchesterben

A 12 éve Manchesterben dolgozó férfit egy évre felfüggesztették, mert gyenge az angolja. Korábban emiatt egy páciense súlyos állapotba került.

A férfi – akire korábbi cikkünkben csak a monogramjával hivatkoztunk – nyilatkozott a Blikknek a Daily Mailben megjelent hírről. Rákóczy György a 2009-es esetről azt mondta: azért történt a baj, mert egy olyan anyag került a műtőbe, aminek nem lett volna szabad ott lennie. „A fenolinjekció csomagolásán nem volt feltüntetve, hogy milyen koncentrációjú, így kaphatta meg a gyermek a jóval erősebb készítményt. Elismerem, ha intravénásan kerül be a fiú szervezetébe, halált is okozhatott volna, de nem így történt. Tudtommal viszont nem volt szükség 30 műtétre az eset után” – idézte a lap az orvost.

Azt is mondta Rákóczy György, a brit lapnak az az állítása nem igaz, hogy a 2012-es felfüggesztése után már csak felügyelet mellett dolgozhatott.

Az orvos közölte: két éve nyugdíjba vonult, de szívesen visszamenne dolgozni a manchesteri gyermekkórházba

Erre azonban a mostani felfüggesztése miatt egy évig biztosan nem lesz lehetősége, és – a Daily Mail cikke szerint – azután is értesítenie kell majd az egyik egészségügyi felügyeleti testületet, a General Medical Councilt, ha orvosi állást vállal. Továbbá bizonyítania kell, hogy sikerrel teljesítette a nyelvvizsgát, amelyen a legutóbb nem sikerült a szükséges pontszámot megszereznie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éledezik a hazai idegenforgalom, de külföldi turisták nélkül csak félig teli a pohár

Éledezik a hazai idegenforgalom, de külföldi turisták nélkül csak félig teli a pohár

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Annyi adatot hazaviszünk most a munkából, hogy új kihívások elé állítjuk a munkahelyünket

Annyi adatot hazaviszünk most a munkából, hogy új kihívások elé állítjuk a munkahelyünket