Forradalmi ellenállásra szólította fel híveit Matteo Salvini

Forradalmi ellenállásra szólította fel híveit Matteo Salvini

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Pártja nagygyűlésén Salvini bejelentette, népszavazást akar kezdeményezni a migrációs szigorításai fenntartására.

Nagygyűlést tartott a lombardiai Pontidában vasárnap Matteo Salvini pártja, az ellenzékbe került Liga. A gyűlésen Salvini

békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az "Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő" új római kormánnyal szemben.

Matteo Salvini a beszéde elején olaszul, franciául, németül és angolul is megismételte, hogy "az olasz nép senkinek sem a rabszolgája", majd kijelentette, hogy Giuseppe Conte miniszterelnök "eladta" Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért "Macron és Merkel vállveregetését" érdemelte ki.

Conte Salvini szerint azért nyitotta meg a kikötőket, mert "ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott". Megjegyezte, hogy a Conte-kormány ezzel nem "Salvini, hanem 60 millió olasz ellen" cselekszik. "Olaszország nem alamizsnát kér, hanem jövőt akar adni fiataljainak!"- hangoztatta.

©

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) koalíciós kormánya "az olasz nép árulója". Hangoztatta, hogy miközben a "senki által meg nem választott" Conte-kormány a hatalmat és a bársonyszékeket választotta, a Liga a hamarosan ismét "győztes és igazi Olaszországot" képviseli.

Kifejtette, hogy a baloldal migrációs politikája "rabszolgatartó, rasszista, gyarmatosító", mivel szerinte emberek százezreit kényszeríti Afrikából Európába, hogy kizsákmányolja őket, ezzel egy időben "feláldozza" az európai népek nemzeti identitását, kultúráját, történelmét.

A nem keresztény Európa nem Európa

- mondta Matteo Salvini, hozzátéve: "Ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!"

Bejelentette, hogy ha a jelenlegi olasz kormány eltörli az utóbbi egy évben bevezetett migrációs szigorítást, a Liga népszavazást kezdeményez ennek fenntartására.

Azt is mondta, hogy az Európai Unió a népek közösségeként alakult meg, nem pedig a "bankok és pénzügyi hatalmak" Európájaként. Úgy vélte, Enrico Berlinguer, a volt Olasz Kommunista Párt (PCI) egykori főtitkára "forog a sírjában", amikor látja, hogy a mai kommunisták a bankokkal és nem a munkásokkal vannak jóban.

Matteo Salvini beszéde végén arra kérte a nagygyűlés résztvevőit, fogják meg egymás kezét, és emeljék magasba. Majd bejelentette, hogy a Liga Olaszország békés, demokratikus, büszke és forradalmi "felszabadítására" készül a munkát és a biztonságot helyezve a középpontba. Hozzátette, hogy a "Liga megnyitja kapuit" minden olasz előtt, aki csalódott a mostani kormányban vagy a többi pártban. "A hatalom kormánya helyett a nép kormányát" szorgalmazta.

Hozzászólások