szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A dunaújvárosi K. Bernadett-tel savat itattak, majd megfojtották.

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a nigériai Lagoszban. A nőre és férjére, a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára otthonában támadt rá két férfi.

Egyikük a lakópark villanyszerelője, karbantartója volt, akit a férfi ismert és beengedett a lakásba a társával együtt. A bűnözők ezután két külön helyiségbe zárták a férfit és a nőt. A dunaújvárosi K. Bernadettet arra kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd meg nem erősített hírek szerint savat itattak vele. Végül megfojtották. Egy helyi lap szerint az asszonyt és a férfit is késsel szúrták meg.

A gyilkosok ezután a felesége haláláról már értesült férjet is kényszerítették arra, hogy savat igyon. Előtte az igazgatóként dolgozó férfi segélykérő üzenetet tudott küldeni valakinek, aki értesítette a hatóságokat.

A nigériai rendőrök még a helyszínen találták az elkövetőket, elfogták őket.

A férj 2016 óta dolgozik Nigériában, ő irányítja a MAERSK Ghánában, Beninben és Togóban zajló működését is. A lagoszi kulturális és sportélet rendszeres résztvevőjeként ismert K. Bernadett-tel boldog házasságban éltek, és három gyermeket neveltek.

(PM News, The Nation)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírszerző/FH Itthon

Kegyetlen rablótámadás a XVI. kerületben

Egy ember életveszélyes, két másik pedig könnyebb sérülést szenvedett, amikor vasárnap késő este otthonukban ismeretlenek megtámadtak egy családot.

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését

Hiába kapta meg mindkét oltást az izraeli férfi, karanténba kellett vonulnia Magyarországon

Hiába kapta meg mindkét oltást az izraeli férfi, karanténba kellett vonulnia Magyarországon

Megmutatta a Sony, milyen lesz az első drónja, az Airpeak

Megmutatta a Sony, milyen lesz az első drónja, az Airpeak