Minden belga járványadat javult a héten

Minden belga járványadat javult a héten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

21 százalékkal kevesebb új fertőzöttet találtak, mint egy héttel ezelőtt.

Folytatódott a koronavírus-fertőzés miatt kórházba szállítottak, a kórházban ápoltak és az intenzív osztályokon kezeltek, valamint a járvány miatt elhunytak számának csökkenő tendenciája Belgiumban, ahol az előző hét adataihoz képest jelentősen, 21 százalékkal 4165-re zsugorodott az új fertőzöttek napi átlagos száma is - közölte az illetékes belga közegészségügyi intézet vasárnap.

A jelentés szerint a héten átlagosan naponta 316,4 embert szállítottak kórházba, ami 34 százalékkal kevesebb, mint az előző héten. A járvány megjelenése óta 40 498-an kerültek kórházba a fertőzés miatt Belgiumban.

Kórházban jelenleg 5017 embert ápolnak, 7 százalékkal kevesebbet, mint egy hete. Intenzív ellátásban 1201 beteg részesül, ez 4 százalékkal marad el az egy hete közzétett adatoktól.

Átlagosan 172-en haltak meg a fertőzés szövődményeiben, ez heti viszonylatban 16,2 százalékos csökkenést jelent.

A járvány kezdete óta 15 522 áldozata van az új típusú koronavírusnak Belgiumban.

A pozitív vírustesztek aránya országosan 16,4 százalék. Az országban 556 904 ember fertőződött meg a járvány megjelenése óta.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap vasárnap közétett cikkében arról számolt be, hogy a Pfizer nevű amerikai gyógyszercég a német BioNTech vállalattal közösen fejlesztett, koronavírus elleni oltóanyagát Amerikán kívül a belgiumi üzemében tervezi gyártan, és ha minden jól megy, akár jövő hét elején megkezdődhet a sorozatgyártás.

Hozzászólások