Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A belügyminiszter szerint ez még nem a nagy enyhítések időszaka.

A kedvező járványügyi trendek alapján Horvátország enyhíthet a koronavírus-járvány megfékezésére hozott egyes korlátozásokon, ha nem jelenik meg az országban a vírus Nagy-Britanniában azonosított új változata – mondta hétfőn Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője.

Sajtótájékoztatóján elmondta, a jelenlegi járványügyi intézkedések január 31-ig vannak érvényben. Bozinovic kiemelte: a nagy enyhítéseknek még biztos nem jött el az ideje.

Vili Beros egészségügyi miniszter vasárnap a sajtónak úgy nyilatkozott: első körben kinyithatnak a sportközpontok és az edzőtermek, valamint megkezdődhet a tantermi oktatás az általános iskolák felső tagozatos osztályaiban. Az alsó tagozatosok a múlt hétfőtől már járhatnak iskolába.

Horvátországban az utóbbi 24 órában 134 új fertőzöttet regisztráltak, a járvány kezdete óta már 229 054-et. Egy nap alatt 32 beteg halt bele a koronavírus okozta betegség, a Covid–19 szövődményeibe, a halottak számát 4859-re emelve. Kórházban 1485 beteget ápolnak, közülük 138-an vannak lélegeztetőgépen.

Hozzászólások