Tóta W. Árpád
Tóta W. Árpád

Szeretettel várjuk a szerkesztőségi titkosügynököt!

 

Sikerült a beépülés. Ma megkezdtem a fedett munkát a HVG-nél. Nem sejtenek semmit, mindenki nagyon kedves. A fizetésem 47 ezer forint lesz. Nekem kevésnek tűnik, de azt mondták, hogy ennyi jut, a legfontosabb, hogy a reklámadó be legyen fizetve, mert abból épül az ország. És hivatkoztak arra, hogy ha Zsiga Marcell úr szerint ebből meg lehet élni, akkor az úgy is van.

***

A mai napot a hírszobában töltöttem. Gyanús. Egyrészt „nyúzrúmnak” nevezik, ami Amerika-majmolás, másrészt valójában nem is egy szoba, csak egy nagy terem egyik sarka. Máris lelepleztem egy hazugságot!

Kémek a szerkesztőségekben?

Egy tegnapi hír szerint Pintér Sándor belügyminiszter úgy módosítaná a nemzetbiztonsági törvényt, hogy ezentúl a nemzetbiztonsági szolgálatok tartalomszolgáltatókhoz is küldhetnek munkatársakat, akiket kötelező lenne alkalmazni. A Belügyminisztérium elismerte, hogy a módosítócsomag passzusa így is értelmezhető, ám a Kormányzati Tájékoztatási Központ úgy véli, csupán félreértésről van szó. Azt állítják, hogy csak a mobilszolgáltatókhoz és a távközlési vállalkozásokhoz ülnének be ügynökeik, amihez hozzátették, hogy ez „eddig is így volt”. Ebben az esetben viszont mi szükség az ennél jóval általánosabban fogalmazó törvényre?

A hírszerkesztők egymás között arról beszélgetnek, milyen színvonalas az MTI szolgáltatása, és hogy ők is ott szeretnének dolgozni. Nekem is egy csomó hírt küldtek át, hogy másoljam be őket a III. kerületi internetbe. Eléggé elfáradtam, őszintén szólva nem értem, mi olyan izgalmas nekik ebben.

***

Újabb fontos információ: ezek az úgynevezett „értelmiségiek” nagyon csúnyán beszélnek! Csak úgy repkednek a trágárságok. Persze ők azt hiszik, hogy senki sem tudja meg. Magnófelvételt a következő találkozón átadom. Szükség esetén felhasználható lejáratáshoz!

***

Ma a szerkesztőség munkatársai az M1 aktuális csatorna teljesítményét dicsérték és Rogán Antalt cukinak nevezték előttem. Gyanút fogtam, hogy a liberális sajtóban elterjedt beteges „irónia” áldozata vagyok, és valójában nem gondolják komolyan. Ez súlyos következtetésekkel jár: elképzelhető, hogy rájöttek titkos küldetésemre? Tisztelettel érdeklődöm, hogy vészhelyzetben számíthatok-e mentőakcióra vagy fogolycserére? Igyekszem ellenőrizni az eshetőség fennforgását.

***

Megfontolt stratégiával kiderítettem, hogy félelmem téves volt. Nem sejtenek semmit. Megfigyeltem, hogy néhányan együtt járnak cigarettázni, és esetleg ilyenkor szervezkednek. Bár nem dohányzom, az elmúlt három napban több ízben meglepetésszerűen csatlakoztam hozzájuk a teraszon azzal a fedőtörténettel, hogy „levegőzöm”. Ekkor sem tapasztaltam azonban ellenzéki hangokat, sőt volt, aki erre a stadionépítési programot kezdte dicsérni, mert attól lesz egészségesebb az ország. Így elvetettem a gyanút, hogy a bolondját járatják velem.

***

Koordinátorom észrevételeit figyelembe véve óvatos mélységi felderítésbe kezdtem. Diszkréten megkérdeztem néhány „kollégát” arról az ellentmondásról, ami az újság tartalma és a bent tapasztalt egészséges hazafiság között feszül. Elmondták, hogy ők is nagyon utálják, hogy a lelkiismeretükkel szemben kell dolgozniuk, de „ilyen a kereskedelmi média”. Arra panaszkodnak, hogy a piacnak kell megfelelniük, és a nemzeti térfélen egyszerűen nem tudnának labdába rúgni a Magyar Idők meg a 888 mellett. Ismét többen jelezték, hogy mennyire irigylik az állami médiában dolgozókat, amiért nem kell hazudniuk, és tevékeny részesei lehetnek Magyarország feltámadásának.

***

Ma sajnos részt kellett vennem az ellenséges aknamunkában. A „Hörcsög” pénzügyeit taglaló cikket – szerkesztői utasításra – nekem kellett közzétennem. Fedett státusomra tekintettel az utasítást végrehajtottam. Úgy vélem, ezzel a – futballhasonlattal élve – „gyalogáldozattal” biztosíthatom a további eredményes munkát. A cikk szerzője diszkréten félrehívott, és hosszasan magyarázkodott, mondván: senkit nem zavar igazából az a „pár szaros százmillió”, de hát valamit fel kell „plankolni”, mert az adja el a lapot. Kerülő úton érdeklődtem az informátor után, de azt a választ kaptam, hogy az iratok azonosítatlan postagalambbal érkeztek kora hajnalban.

***

Most már biztos, hogy nem buktam le: előléptettek! Egy hónap után könyvjutalomként megkaptam a Kis állambiztonsági olvasókönyv című kötetet. Ezenkívül rám bízták az első komolyabb feladatot: riportot kell készítenem a zöldhatáron. Állítólag kaptak egy fülest, hogy emberevők szálltak le ejtőernyővel Ásotthalomnál. Mivel a művelet nem veszélytelen, kérelmezem a szolgálati maroklőfegyver kiutalását sürgősséggel!

***

Egy fenyőerdőben vagyok. Az elmúlt huszonnégy órában csak a vadállomány okozott némi izgalmat. A menekültek ma valamiért nem támadtak. Hívtam az ügyeletes szerkesztőt, de azt üzente, várjak csak türelemmel, megmondta Orbán Viktor, hogy Európa elözönlése folyik.

***

Három napja várom a betolakodókat, a hőmérséklet éjszakánként igen kellemetlen. A főszerkesztő azt mondta telefonon, van olyan munkatársuk, aki három hete hasal a Hargitán egy szál távcsővel és egy oldal abált szalonnával, mert az országot meg kell védeni. Tegnap éjjel szokatlan zajokat észleltem a bozótban, de a megélhetési bevándorlónak vélt személyről kiderült, hogy az Index kiküldött tudósítója. Elmondása szerint náluk is nagyon komolyan veszik a bevándorlók elleni védekezést, ő majdnem egy hete van itt. A takarékos üzemmód utolsó perceiben írok. Be kell látnom, hogy nem vagyok alkalmas a küldetés folytatására. Kérelmezem mielőbbi kiemelésemet!

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Doku360: "Nem gondoltuk, hogy szabadok vagyunk, de nem akartunk olyanok lenni, mint mások"

Doku360: "Nem gondoltuk, hogy szabadok vagyunk, de nem akartunk olyanok lenni, mint mások"

Több macera és több pénz – erre számíthatnak jövőre a vállalkozók

Több macera és több pénz – erre számíthatnak jövőre a vállalkozók

Bivalyerős processzor, új billentyűzet: itt az Apple új, 16 colos MacBook Prója

Bivalyerős processzor, új billentyűzet: itt az Apple új, 16 colos MacBook Prója

Az Északi-sarkon rajtol az extrém Forma-1 sorozat

Az Északi-sarkon rajtol az extrém Forma-1 sorozat

Szaúd-Arábiában terrorizmusért elítéltek 38 embert

Szaúd-Arábiában terrorizmusért elítéltek 38 embert

Az ablakból szúrta ki az ózdi férfi a 10 ezrest, amit el akart rabolni

Az ablakból szúrta ki az ózdi férfi a 10 ezrest, amit el akart rabolni