szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Annyi divatárucikk torlódott fel a kikötői konténerekben, hogy már nem tudják őket hova tenni. Mivel eladni nem tudják őket, lehet, meg fogják ezeket semmisíteni.

A nagy kikötőkben konténeres dugók alakulnak ki, mivel sok divatkereskedelmi importőr nem hívja le a késve érkező árukat – írja a Divatmarketing.com.

A cikk szerint a koronavírus-járvány miatt késve érkező ázsiai szállítmányok egyre nagyobb nyomás alá helyezik a divatágazatot. A problémát az okozza, hogy a logisztikai központok még tele vannak a korlátozás miatt eladatlan áruval. Az importőrök most próbálnak raktárlehetőséget találni és úgy próbálják késleltetni a szállításokat, hogy később hívják le a kikötőkben feltorlódott konténereket.

A hamburgi kikötőben már olyannyira feltorlódtak a konténerek, hogy az üzemeltető már külső területeket keres.

Az importőröknek is a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis ha később hívják le a konténereket, átlépve a megengedett időkorlátot, pótdíjat kell fizetniük a kikötő számára. Egy szabványos konténer után naponta akár 200 eurót is.

A cikk szerint a kis árréssel dolgozó fast fashion szegmens számára az ilyen magas költségek „üzemgazdaságilag értelmetlenné teszik” a működést.

A logisztikában is komoly zavarokat okoz a csúszás, mert az üres konténerek később kerülnek vissza a raktártelepekre. Mindez a szállítmányozási cégekre is kihat, mert a raktárosok és a kamionsofőrök sem tudnak így a megszokott rend szerint rendelkezésre állni.

Ralf Düster, a Stelog szoftverfejlesztő cég egyik vezetője szerint kérdésessé vált, egyáltalán kiviszik-e még az árukat az üzletekbe.

Sok árucikket esetleg be kell raktározni vagy meg kell semmisíteni. Utóbbi finoman szólva sem lenne túl környezetbarát megoldás.

MTI Gazdaság

Kanadának konténerhajóval vitték vissza a szemetet

Megérkezett Kanadába a csaknem hetven konténernyi szeméttel megrakott hajó, amelyet egy hónapja indítottak útnak a Fülöp-szigeteki hatóságok, miután Manila hiába sürgette Kanadát, hogy szállítsa vissza az öt éve lerakott tetemes mennyiségű szemetet - közölte a CNN hírtelevízió.

Portugália pár lépésben milliókat oltana be a koronavírus ellen – ráadásul ingyen

Portugália pár lépésben milliókat oltana be a koronavírus ellen – ráadásul ingyen

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni

Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni