szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nyári forróság könnyebb elviselése érdekében új rendeletet hoztak: az új építésű házak legalább ötödét növényeknek kell borítania, hogy hűtsék a város mikroklímáját.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Júniusban új rendeletet hozott a bécsi városi tanács az új épületek kötelező zöldítéséről – írta a Magyar Mezőgazdaság.

A rendelet értelmében az újonnan épített ház homlokzatának legalább egyötödét növényekkel kell beültetni – az előírás minden 7 és fél méternél magasabb új építésű lakó-, és ipari épületre vonatkozik Bécs egész területén. A szabályozás így nem vonatkozik a családi házakra, lakóparkokra, nyaralókra és kiskertekre.

A növények fejlődő levelei hatásosan hűtik a mikroklímát, így azt remélik, hogy a zöld homlokzatoknak köszönhetően könnyebb lesz elviselni a nyári forróságot.

A zöld homlokzat növényei gyorsabban nőnek, mint a fák, így hamarabb hozzájárulnak a jobb mikroklíma kialakításához, 10 éven belül pedig Bécs látképe jóval zöldebb lesz.

Az új épületek homlokzatának zöldítése így mostantól kötelező, a régi épületek esetében pedig a homlokzat átalakítására akár 5200 euró is igényelhető.

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

Végleg megszűnik a Burger King a Nyugatinál

Végleg megszűnik a Burger King a Nyugatinál

Segítséget kér a Politikatörténeti Intézet

Segítséget kér a Politikatörténeti Intézet