Egy CEO naplója – 3. rész: Legyünk nyitottak a bizarr viselkedéssel szemben
 

Egy CEO naplója – 3. rész: Legyünk nyitottak a bizarr viselkedéssel szemben

A The Diary of a CEO a világ egyik legnépszerűbb podcastja, amelynek házigazdája, a Botswanában született Steven Bartlett 25 éves korára vált milliárdos vállalkozóvá. A kiemelkedően sikeres befektetési és marketingszakember a vezetői és személyes kiválóság 33 alapelvét osztja meg velünk könyvében. A frappánsan megfogalmazott és számos esettanulmánnyal logikusan alátámasztott törvények a pszichológiában és a viselkedéstudományban, saját gyakorlatában, illetve a világ legsikeresebb vállalkozóinak, művészeinek, íróinak és sportolóinak személyes tapasztalataiban gyökereznek. A lebilincselő olvasmány nemcsak az üzleti életben, hanem mindennapjaink során is hasznos útmutatóul szolgálhat. A kiadványból, melyet a HVG Könyvek ad ki, több részt is közlünk az elkövetkező hetekben.

hvg360 hvg360








Újabb Gázától rettegnek Libanonban, amely megosztott, de kész harcolni – Földes András helyszíni riportja
 

Újabb Gázától rettegnek Libanonban, amely megosztott, de kész harcolni – Földes András helyszíni riportja

Bejártuk a hezbollahos vidéket, a front környékét és Bejrút lebombázott negyedeit, hogy lássuk: nagy közel-keleti háborúra számíthatunk-e. Kiderült, hogy a Hezbollah, és Irán is egyre népszerűtlenebb Libanonban, de egy ilyen konfliktusban sokan még a kritikusok közül is pártjukat fogják. Izrael és a Hezbollah háborúja egészen más, mint amit itthonról gondolunk. Földes András helyszíni riportja.



Demokrácia-e még az USA és mitől bolondultak meg a finn erdők?
 

Demokrácia-e még az USA és mitől bolondultak meg a finn erdők?

Fontos időszakot él át két nagyhatalom: az USA sorsdöntő és a demokrácia jövőjét is befolyásoló elnökválasztás előtt áll, míg Oroszország egyre inkább egy rugalmatlan, szovjet típusú gerontokrácia irányítása alá kerül. Finnországban közben megbolondultak az erdők, a tengerekben pedig újfajta veszély fenyegeti a kontinenseket összekötő adatkábeleket.








Hasbeszélő: így kell lekenyerezni egy étteremkritikust  
 

Hasbeszélő: így kell lekenyerezni egy étteremkritikust  

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a MOM Parkban jártunk.

GyéZsé GyéZsé