Pár udvari beszállítót kiüthetnek az új városvezetők, az oligarchákat nem tudják megsebezni

Szabó Yvette

3 perc

2019.10.17. 12:00

A Fidesz-közeli pénzemberek megfékezéséhez nem lesz elég az a hatalom, amely ellenzéki kézbe került az önkormányzati választásokon. A lehetőségeik korlátozottak, de a nyilvánosság például segíthet.

Orbán Viktor vejének mindössze négy-öt év kellett ahhoz, hogy a semmiből csupán Budapesten több tízmilliárdos értékű ingatlanvagyont halmozzon fel. Övé a Dorottya utcában luxusszállodának készülő háztömb, a Szabadság téri Adria-palota, az Andrássy úti Weiss Manfréd-villa, az Appeninn Holding irodaházainak az a része, amely éppen nem Mészáros Lőrincé, és más apróságok.

Tiborcz István és baráti köre nevéhez kötnek számos prémium kategóriás éttermet, például a Várkert Bazár tövében működő Félixet, Zsidai Roy budavári konyháit, koktélbárokat, köztük a zártkörűen működő Her Majesty The Rabbitot, és aktív befektetők azok az üzlettársai is, akik kimenekítették a csalás gyanújába keveredett Eliosból.

Így Erdei Bálint, aki Redwood cégcsoportjával a tervek szerint még az idén megnyitja Hard Rock hoteljét az Ó és a Nagymező utca sarkán, lakóparkot épít Óbudán és egy komplett food hallt a Kolosy téri piac helyén. A Belvárostól eltekintve ezek a projektek olyan kerületekben zajlanak, amelyek vasárnap óta ellenzéki irányítás alatt állnak. Mégis kétség sem férhet hozzá, hogy nincs az az ellenzéki kotnyeleskedés, amellyel jelenleg meg lehetne akadályozni ezek virulását és üzleti sikerét.