szerző:
hvg.hu

A román gyártó új élete a Dacia Logannal indult 15 évvel ezelőtt.

Lehetnek néhányan, akik emlékeznek arra az időszakra, amikor a Dacia még a frissített 1310-est próbálta meg eladni, majd egy rövid ideig a Dacia SuperNova jelentette a gyártó modelljét már a Renault tulajdonlása kezdetén.

A 2000-es évek elején a romániai gyártó éves teljesítménye nagyjából 40 ezer autó volt. Lehet mondani, hogy ehhez képest igencsak jelentős a változás. Mára a Dacia megtalálta a helyét piacon, és múlt évben például 655 ezer darab autót értékesítettek.

A modellmixet nézve a Logan megy a legjobban, tavaly 369 ezer darab kelt el belőle, a nálunk legnagyobb sikernek tekinthető Dusterből pedig összesen 183 ezer darab.

Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a Dacia a renault-os hatalomátvételének első tényleges modellje, a Logan óta elérte az 5 millió darabos eladást. Mindeközben az egyetlen típust kínáló márka mostanra 6 modellel rendelkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!