szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Új Széchenyi terv keretében, európai uniós forrás segítségével 2015 végére készül el a Kecskemét északi elkerülő út, amelynek építéséhez kiírták a közbeszerzési eljárását - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken az MTI-vel.

A 445. számú út az 5. számú főutat köti össze a 44. számú, Békéscsaba felé menő úttal, ezzel a Kecskemét körüli körgyűrű teljessé válik.

A beruházás során 2-szer 1 sávon, 10,3 kilométer hosszan új nyomvonalon két külön szintű csomópont, három körforgalom, öt híd és egy vadfelüljáró épül.

A közlemény szerint, a beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre: 10 kilométer hosszan vadvédő kerítést 2,5 kilométer hosszan zajvédő falat létesítenek, valamint 2500 fát ültetnek, és 15 000 négyzetmétert erdősítenek. 

Az elkerülő megépítésével az 5. számú és a 44. számú főút városon áthaladó tranzitforgalma jelentősen csökkenni fog, javul a közlekedés biztonsága, mérséklődnek a környezeti ártalmak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, simán lehozták

Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, simán lehozták

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata