szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meggyűlt a baja a Mikulásnak a helyi közlekedési vállalattal Vancouverben, ahol az egyik buszvezetőnek megtiltották a főnökei, hogy mikulásruhában fuvarozza az utasokat. A cég később megváltoztatta döntését.

Az 51 éves Kirk Rockwell 16 esztendeje látja el munkáját mikulásruhában decemberben: piros kabátot, sipkát és nagy fehér szakállt visel, az általa vezetett járművet pedig hagyományosan girlandok és egyéb karácsonyi csecsebecsék díszítik. Idén azonban nehézségekbe ütközött, a busztársaság ugyanis ragaszkodott az egyenruhához. 

A sofőr ennek ellenére leszögezte, továbbra is hordani fogja jelmezét. A társaság merevségén az utasok is olyannyira felháborodtak, hogy a cég csütörtökön végül meghátrált és megengedte, hogy alkalmazottjai a közelgő ünnepek hangulatához illő ruhát öltsenek - írta a Vancouver Sun című lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!