szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Befejezték a X. kerületi Jászberényi út felújítását az Élessarok és a Maglódi út között – közölte a BKK. Csaknem 450 méter hosszon új burkolatot építettünk, ahol kellett, az egész pályaszerkezetet kicserélték és forgalomtechnikai beavatkozásokat végeztek. A zebráknál lesüllyesztették a szegélyeket, és úgynevezett taktilis elemeket építettek be, amelyek a vakok és gyengénlátók tájékozódását segítik. A felújítást a Kőrösi Csoma Sándor út Liget tér és Mádi utca közötti szakaszán folytatják szeptembertől.

©
©
©

Ide kapcsolódó hír, hogy péntektől várhatóan 30-án, hétfőn délelőttig a 3-as villamos felújításához kapcsolódó közműépítés miatt lezárják a Rákoskeresztúri buszfolyosó Jászberényi út és Élessarok közötti szakaszát, amelyet csak a buszok használnak. Az érintett járatok módosított útvonalon haladnak majd.

Az Örs vezér tere, illetve Kőbánya alsó vasútállomás felé közlekedő 97E, a 161-es, a 161A, a 161E, a 162-es, a 162A, a 169E, a 262-es, a 956-os és a 990-es buszok ebben az időszakban a Jászberényi út–Élessarok felé kerülnek, ezért Sörgyár megállójukat áthelyezik, így a buszok a 28-as és a 37-es villamos Új köztemető irányú Sörgyár megállójának peronjánál állnak meg.

A Kőbányai út/Könyves Kálmán körút irányú 28-37-es villamospótló busz, valamint a Deák Ferenc tér felé közlekedő 909-es éjszakai járat ugyanebben az időszakban a Maglódi út–Jászberényi út–Élessarok módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Maglódi út és a Sörgyár megállót. A terelt útvonalon a 28-37-es és a 909-es buszra a Jászberényi út pótlóbusz-megállóhelyen, majd a 28-as és a 37-es villamos Új köztemető irányú Sörgyár megállóhelyi peronja mellett lehet felszállni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorításpárti a szavazásunkat kitöltő olvasóink többsége

Szigorításpárti a szavazásunkat kitöltő olvasóink többsége

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény

Vakcinadiplomácia: egyre több tagállam kezd besokallni az EU lassúsága miatt

Vakcinadiplomácia: egyre több tagállam kezd besokallni az EU lassúsága miatt