Biciklisávokat kap a Bartók Béla út, megváltozik a forgalom

Biciklisávokat kap a Bartók Béla út, megváltozik a forgalom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új kerékpársávokat alakít ki a Bartók Béla úton a Budapest Közút "a közúti kapacitások csökkentése nélkül".

Az új forgalmi rendben a Bartók Béla úton a Ménesi út és a Szent Gellért tér között mindkét irányban kerékpársávot jelölnek majd ki - közölte a Budapest Közút.

Az útburkolat szélessége nem változik, így a rendelkezésre álló útfelületen mindkét irányban 1,25 – 1,8 méter között változó szélességű kerékpársáv jelölhető ki, mely a cég szerint számos szakaszon biztosítja a lassabb kerékpárosok sávon belüli megelőzését is.

A Szent Gellért tér felé vezető irányban a Móricz Zsigmond körtértől a Lágymányosi utcáig a két forgalmi sáv közül a jobb oldali a Lágymányosi utcai kereszteződés előtt olyan jobbra kanyarodó sávvá alakul, melyből egyenesen csak a kereszteződés után kezdődő sávra továbbhaladó kerékpáros hajthat.

További forgalmi rend változás történik a Kosztolányi Dezső tér felé vezető oldalon a Móricz Zsigmond körtéren, ahol a Ménesi út irányából a jobb oldali forgalmi sáv a Villányi út felé vezet, illetve ebből a sávból lesz elérhető rövid közös busz- és kerékpársávon keresztül a Móricz Zsigmond körtéri autóbuszmegálló.

A módosítást követően a belső sávból sávváltás nélkül lehet a Kosztolányi Dezső tér felé továbbhaladni.

A kivitelezés előkészítő munkái megkezdődtek, a kerékpársáv felfestése csütörtökön kezdődik, és október 6-ig befejeződik - közölte a társaság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.