Rommá tört a túraautós világbajnok Camarója - fotók

Rommá tört a túraautós világbajnok Camarója - fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Durva közúti balesetet szenvedett a Túraautó Világbajnokság (WTCC) címvédője, Rob Huff: a brit pilóta rommá törte Camaróját, de nincs veszélyben az indulása a vb-szezon jövő hétvégi, oroszországi fordulójában.

Mint arról az Autosport című brit szaklap beszámolt: az utóbbi éveket a Chevrolet gyári csapatánál töltő, idén viszont már a Münnich Motorsport Seatjával induló világbajnok múlt pénteken, a nagy-britanniai Newmarketnél szenvedett balesetet.

A versenyző vétlen áldozata lett az incidensnek: a szembejövő sávban egy 206-os Peugeot hirtelen lelassult, mire a mögötte érkező BMW sofőrje is lassítani kezdett, azonban a BMW mögött haladó Volkswagen Golf sofőrje hátulról mindkettejüket eltrafálta. Huff a túlsó sávba átsodródó egyik autót találta el Camarójával, amelyet a tavalyi vb-címért kapott a Chevrolet-tól.

Rob Huff rommá tört Camarója
©

„Valójában nagyon szerencsés vagyok” – nyilatkozta Huff. „Fájt ugyan az orrom, mert lefejeltem a légzsákot, s voltak kisebb-nagyobb zúzódásaim, de semmi komoly. A helyszín olyan volt a baleset után, mintha egy repülőgép zuhant volna le, törmelékek mindenfelé. Négy órára lezárták az utat, légimentők érkeztek, két autónak a tetejét is le kellett vágni. Szörnyű volt.”

Az autósport-rajongók eddig is tudták, hogy Huff idegei kötélből vannak, s ezt már a baleset másnapján is bizonyította, ugyanis sikerült megnyernie a Masters Historic Festival nevű futamot Brands Hatch-ben. Nincs akadálya annak sem, hogy rajthoz álljon jövő hétvégén a túraautó-vb első oroszországi összecsapásán.

A helyszín
©

Michelisz Norbert vetélytársa öt versenyhétvége után 77 ponttal az egyéni tabella 5. helyén állomásozik és már túl van az idei első győzelmén is: azt épp a Hungaroringen, a második futamon aratta.